InternaţionalRăzboi în Ucraina

Putin a numit bombardarea Belgorodului drept un atac terorist. El a amenințat că va intensifica atacurile asupra Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a numit atacurile teroriste ale forțelor armate ucrainene asupra Belgorodului. El a declarat acest lucru în timpul unei întâlniri cu participanții răniți SVO la spitalul Vișnevski din regiunea Moscovei, transmite sursa.

„Ceea ce s-a întâmplat la Belgorod este, desigur, un act terorist. Pentru că, sub acoperirea a două rachete, au tras din sisteme de lansare multiple de rachete și MLRS. Ca militari, știți ce este MLRS. Această armă este nediscriminatorie și lovește zone. Și cu aceste arme au lovit centrul orașului. Doar un atac țintit asupra populației civile”, a spus Putin într-o conversație cu unul dintre militari.

Președintele a adăugat că „el însuși este în plină desfășurare” din cauza bombardamentelor de la Belgorod. Potrivit acestuia, Federația Rusă, ca răspuns la astfel de atacuri, atacă ținte militare. „Asta vom face. Ai observat că literalmente a doua zi au fost date astfel de lovituri. Și astăzi, după părerea mea, sunt aplicate, iar mâine o vom face”, a spus el.

„Ei [ucrainenii] vor să ne intimideze și să creeze incertitudine în țară. Ne vom spori grevele. Nici o crimă împotriva populației civile nu va rămâne nepedepsită”, a adăugat Putin.

Trupele ucrainene au bombardat centrul Belgorodului în după-amiaza zilei de 30 decembrie. Acesta a fost unul dintre cele mai puternice atacuri ale forțelor armate ucrainene asupra orașului de la începutul unui război la scară largă. În urma bombardamentelor, 24 de persoane au fost ucise și peste 100 de persoane au fost rănite. Rusia a declarat că atacul asupra Belgorodului a fost efectuat cu participarea Marii Britanii.

Surse mass-media ucrainene din serviciile speciale ucrainene au declarat că lovitura de la Belgorod a fost un răspuns la bombardarea masivă a orașelor ucrainene efectuată de armata rusă în noaptea de 29 decembrie.

Ca răspuns la atacul asupra Belgorodului, trupele ruse au lansat un atac asupra Harkovului. 28 de persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist britanic.

#Putin #Belgorod #atacuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button