InternaţionalRăzboi în Ucraina

Putin a ordonat să acorde statutul de veteran celor care au luptat în Ucraina fără contract și, de asemenea, să transfere plăți către familiile victimelor în termen de trei luni

Președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni guvernului în urma unei întâlniri cu membrii familiei participanților decedați la SVO, care a avut loc pe 7 ianuarie, transmite sursa.

În special, guvernul trebuie să modifice actele juridice pentru a permite atribuirea statutului de veteran de luptă pe baza documentelor care confirmă faptele de vătămare și primirea premiilor, „indiferent dacă aceste persoane au un contract (un document care confirmă alte relațiile) cu organizații care facilitează îndeplinirea sarcinilor atribuite Forțelor Armate ale Federației Ruse în timpul unei operațiuni militare speciale.”

În plus, Putin a ordonat să transfere plăți către familiile combatanților decedați „într-un termen care nu depășește trei luni de la data depunerii cererii în cauză”. În același termen, organismele abilitate vor fi obligate să trimită o notificare de refuz de plată.

În plus, Putin a instruit să egaleze beneficiile membrilor familiei Eroilor Rusiei cărora li s-a acordat acest titlu postum cu cele ale membrilor familiei Eroilor Rusiei cărora li s-a acordat acest titlu în timpul vieții.

Canalele de telegram ruse și mass-media conțin în mod regulat apeluri ale combatanților din Ucraina care se plâng de întârzierea sau lipsa plăților promise, precum și de dificultăți în obținerea statutului de participant la luptă, care le dă dreptul la beneficii. Rudele rușilor uciși în zona de luptă din Ucraina se plâng și de lipsa plăților.

Prizonierii din coloniile rusești au fost recrutați activ pentru războiul din Ucraina. Inițial, Wagner PMC a fost implicat în acest lucru, apoi Ministerul rus al Apărării a început să formeze batalioane din foști prizonieri. Mercenarii nu au încheiat contracte cu Ministerul rus al Apărării; statutul lor a rămas nesigur din punct de vedere juridic pentru o lungă perioadă de timp.

#Putin #veteran #plăți #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button