Internaţional

Tratament anti-COVID-19 dezvoltat de Universitatea Tsinghua din China. Ce arată testele clinice

După doi ani de pandemie, China a aprobat un tratament împotriva COVID-19. Spre deosebire de vaccinurile deja existente pe piață care previn infectarea, tratamentul ajută în reducerea spitalizărilor și a deceselor în rândul pacienților. Sursă.

Măsura vine după ce autoritățile din întreaga lume au dat undă verde tratamentelor contra COVID-19, în special pentru persoanele cu un risc ridicat de infectare. Iar asta vine și pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron.

Studiile din China arată că vaccinurile au rate de eficacitate mai mici, iar într-un anunț publicat de Agenția Națională a Produselor Medicale se arată că acest tratament a fost aprobat de urgență, având la bază anticorpi monoclonali care reduc capacitatea virusului de a intra în celule organismului.

Tratamentul constă în combinarea a două medicamente administrate prin injecții și el poate fi utilizat pentru a trata pacienții care sunt expuși unor forme severe de COVID-19 și a fost dezvoltat de Universitatea Tsinghua.

Testele clinice arată că acest tratament duce la o reducere de 80% a spitalizărilor și a riscului morții a pacienților sensibili, relatează National News Agency.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button