Internaţional

Putin a sărbătorit Crăciunul la Novo-Ogarevo alături de familiile militarilor morți

În Ajunul Crăciunului, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu familiile militarilor care au murit în timpul luptelor din Ucraina, transmite serviciul de presă al Kremlinului, transmite sursa.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la reședința prezidențială din Novo-Ogaryovo, Putin i-a felicitat pe cei adunați de Crăciun, amintind că operațiunile militare în Ucraina continuă: „După cum știți, mulți dintre oamenii noștri, băieții noștri curajoși, eroici, sunt războinici ai Rusiei și acum, în vacanță, cu armele în mână apără interesele țării noastre. Prin urmare, în primul rând, aș dori să-i felicităm pe toți cei de aici pentru această sărbătoare.”

Președintele a mai adăugat că întâlnirea sa cu familiile victimelor ar trebui să fie un „semnal clar, de înțeles” pentru oficialii ruși. „Un semnal clar să aveți mereu și pretutindeni colegii mei lângă dvs, repet, de orice nivel de putere, de management, astfel încât să simtiți mereu alături de dvs oameni care, dacă este nevoie, pot să sprijine, să ajute, să vină în ajutor dacă aveți nevoie de ajutor”, a spus Putin.

După aceasta, potrivit secretarului de presă prezidențial Dmitri Peskov, Putin „a avut o conversație destul de amănunțită cu familiile, a vorbit atât cu văduvele, cât și cu copiii” soldaților morți. Apoi a invitat familiile la o cină de sărbătoare. După aceasta, Putin și invitații au asistat la o slujbă de Crăciun în Biserica Mântuitorului NeFăcută de Mâni, situată pe teritoriul reședinței.

Putin a atins și tema războiului în felicitările sale de Crăciun fericit adresate rușilor. „Eforturile organizațiilor religioase care vizează sprijinirea eroilor noștri – participanții la o operațiune militară specială, rezidenții din Donbass și Novorossiya, merită un respect profund și sincer”, a spus el.

După cum notează Agenția, războiul nu a fost menționat în felicitarea de Crăciun a președintelui de anul trecut. În plus, în prima săptămână a anului 2024, Președintele a avut trei întâlniri cu militarii și familiile acestora. Astfel, la 1 ianuarie, Putin s-a întâlnit cu combatanții la Novo-Ogarevo. Cu puțin timp înainte de aceasta, președintele a vorbit cu personalul militar care este în curs de tratament și reabilitare la spitalul militar Vishnevsky din regiunea Moscova.

#Putin #Crăciun #familiile_militarilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button