Economie

Putin admite o lipsă de medicamente şi o creştere a preţurilor în farmaciile din Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în farmaciile din Rusia au avut loc inspecții în urma cărora s-a sesizat faptul că există un anumit deficit de medicamente și prețul acestora a crescut.

Chiar dacă a existat o creștere a producției de produse farmaceutice cu 22% în primele 3 trimestre ale anului trecut, Vladimir Putin a spus că prețurile la medicamente au crescut în ultima vreme și a existat o penurie a unor medicamente. Medicamentele produse de ruși reprezintă 60% din piața internă a acestora.

Adevărul este că, în primul rând, prețurile noastre au crescut în ultima vreme și a existat o anumită penurie a unor medicamente, în ciuda faptului că am înregistrat o creștere a producției de produse farmaceutice. În primele trei trimestre ale anului trecut a fost o creștere de aproximativ 22%, medicamentele fabricate pe plan intern reprezentând 60% din piața noastră”, a spus Vladimir Putin, potrivit Hotnews.

Tot mai multe afaceri rusești se confruntă cu consecințele economice ale sancțiunilor occidentale impuse Rusiei din cauza războiului, astfel că multe magazine din Moscova au fost închise.

Majoritatea magazinelor încă au un volum mare de produse, însă produsele din țările occidentale nu se mai găsesc foarte ușor, iar prețul acestora a crescut considerabil.

#afaceri_rusești #lipsă_de_medicamente #creştere_a_preţurilor #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button