Război în Ucraina

Putin avertizează că Rusia ar putea intensifica atacurile împotriva infrastructurii din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri, după summitul Shanghai Cooperation Organisation din Samarkand, Uzbekistan, că Rusia ar putea intensifica atacurile împotriva infrastructurii din Ucraina, relatează sursa.

Vladimir Putin a afirmatcă îşi va continua atacul asupra Ucrainei, în pofida ultimei contraofensive a Kievului şi a avertizat că Moscova şi-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurii vitale a ţării, dacă forţele ucrainene vor ţinti ifacilităţi din Rusia.

Associated Press a relatat că preşedintele rus a spus că ”eliberarea” întregii regiuni de est a Ucrainei Donbas rămâne principalul obiectiv militar al Rusiei şi că nu vede necesitatea de a-l revizui.

Adresându-se reporterilor vineri, după participarea la un summit al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai la Samarkand, Uzbekistan, Putin a spus: ”Nu ne grăbim”.

Liderul rus a adăugat că Moscova a trimis doar soldaţi voluntari pentru a lupta în Ucraina, scrie News.ro.

Rusia şi-a retras forţele din zone mari din nord-estul Ucrainei, săptămâna trecută, după o contraofensivă ucraineană rapidă.

În primul său comentariu despre avansul ucrainean, Putin a declarat: ”Să vedem cum se dezvoltă şi cum se termină”.

Preşedintele rus a spus că Ucraina a încercat să lovească infrastructura civilă din Rusia şi ”până acum am răspuns cu reţinere, dar deocamdată. Dacă situaţia se va dezvolta astfel, răspunsul nostru va fi mai grav. Recent, forţele armate ruse au lansat câteva lovituri de impact”. El a subliniat că atacurile respective pot fi considerate lovituri de avertisment.

Putin a făcut referire probabil la atacurile ruseşti de la începutul acestei săptămâni asupra centralelor electrice din nordul Ucrainei şi a unui baraj din sud.

#Putin #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button