Război în Ucraina

Putin avertizează: Nu vom permite dușmanilor să zdruncine situația

Președintele rus, Vladimir Putin, a remarcat, vineri, în timpul unei reuniuni cu Consiliul de Securitate, că „dușmanii nu trebuie să zdruncine situația din interiorul țării”. Vestul însă l-a avertizat că ar putea pierde totul.

Putin a declarat că adversarii Rusiei își „intensifică” eforturile de a afecta „securitatea politică internă”. El a subliniat că Moscova „trebuie să facă totul pentru a nu le permite să facă acest lucru sub nicio formă”, transmite sursa.

Între timp, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a insistat asupra faptului că trebuie exercitată o presiune mai mare asupra Moscovei prin creșterea sancțiunilor și izolare. Recent, teritoriul rus a fost vizat și el de lovituri, despre care autoritățile sale susțin că provin de la forțele ucrainene, notează agenția de presă Baha.

„Putin e singurul care nu vede realitatea”

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, vineri, la CNBC, în marja Summitului de apărare Shangri-La Dialogue, că președintele rus, Vladimir Putin, este singurul care nu „vede realitatea”. El a continuat spunând că Moscova „riscă să piardă totul” dacă decide să nu se retragă din Ucraina.

„Rusia vedem că se află sub o presiune continuă, rămâne fără stocuri. Cred că utilizarea nesăbuită și ilegală de a viza infrastructura națională critică, zonele civile, este de fapt un semn de disperare, nu este un semn de putere din partea regimului rus”, a opinat Wallace, adăugând că este optimist în ceea ce privește rezultatul final al războiului, conform sursei menționate mai sus.

#Putin #ConsiliuSecuritate #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button