Război în Ucraina/Война в Украине

Putin este gata să repete crima lui Stalin: să înece 100.000 de ucraineni prin aruncarea în aer a hidrocentralei Kakhovskaya

În 1941, armata sovietică în retragere a aruncat în aer centrala hidroelectrică a Niprului din Zaporojie, în urma căreia aproximativ 100 de mii de oameni au murit dintr-un val distructiv, zeci de așezări, sate și orașe au fost spălate de apă. În 2022, Putin plănuiește de facto să arunce în aer centrala hidroelectrică Kakhovskaya și să dea vina pe Forțele Armate ale Ucrainei pentru acest lucru. Aceasta este o manifestare fără precedent a terorismului și o crimă împotriva umanității pe care dictatorul nebun vrea să o comită împotriva populației civile din Ucraina.

După declinul provocărilor din jurul centralei nucleare Zaporizhzhya, Rusia a inventat o nouă narațiune în războiul său informațional: a început să circule declarații despre explodarea planificată a centralei hidroelectrice Kahovka de către armata ucraineană, care ar putea provoca o suprafață mare să să fie inundat Nipru și să pună în pericol viața a sute de mii de ucraineni: astfel de declarații au început să fie difuzate sistematic de către mass-media rusă de la începutul lunii octombrie și au coincis în general cu declanșarea unei crize sistemice în rândurile trupelor ruse și incapacitatea comenzii lor de a păstra teritoriile ocupate ale Ucrainei. Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei pe toate fronturile îl obligă pe Putin să recurgă la amenințări directe: și să speculeze pe tema subminării hidrocentralei Kakhovskaya.

Centrala hidroelectrică Kakhovskaya a fost construită în așa fel încât să reziste la o lovitură nucleară cu randament redus: pentru a arunca în aer un astfel de obiect, este nevoie de câteva zile pentru a importa și acumula explozibili. După ce au fugit din Herson, trupele ruse au tras sfidător asupra hidrocentralei, iar autoritățile de ocupație din Kahovka au acuzat imediat Ucraina pentru acest incident.

În august 1941, armata sovietică în retragere, la ordinul lui Stalin, a aruncat în aer centrala hidroelectrică a Niprului din Zaporojie. Pregătirile au fost efectuate timp de câteva zile, locul exploziei a fost dotat cu explozibili. După explozie, valul distructiv s-a extins pe Nipru pe o distanță de peste 12 km. Potrivit diverselor estimări, de la 30 la 120 de mii de oameni, militari și civili, au murit. Istoriografia sovietică a tăcut cu sârguință despre această crimă, datele despre prima victimă au fost recunoscute oficial abia în 1990, iar el era un ocupant german. Locuitorii așezărilor din jurul hidrocentralei Nipru își amintesc și acum poveștile groaznice ale părinților lor despre sate întregi care au fost spălate de forța distructivă și mulți oameni înecați care au fost duși în josul Niprului.

Putin repetă complet metodele criminale sovietice și nu-i pasă câți oameni mor în urma unui atac terorist la hidrocentrala Kakhovskaya: Stalin a testat deja un astfel de atac terorist și a demonstrat puterea lui distructivă. Înfrângerea militară în curs a trupelor rusești în Ucraina și retragerea rușinoasă din teritoriile ocupate îl pot obliga pe Putin să arunce în aer hidrocentrala: în acest caz, ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei va fi încetinită, iar teritorii vaste în jos. Niprul va fi devastat. Acesta este un act tipic de terorism. Și lumea nu are dreptul să stea deoparte și să închidă ochii la intențiile criminale ale lui Putin.

Ucraina are nevoie critică de arme occidentale pentru a opri agresiunea militară rusă, care este capabilă să depășească granițele Ucrainei. Aprovizionarea cu arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei este o investiție în viitorul pașnic al Europei și în conservarea civilizației occidentale. Putin nu se va opri la nimic și va folosi orice metode de război, inclusiv cele teroriste, până când va fi oprit de arme. Armata rusă și-a dovedit slăbiciunea și înapoierea asimetrică: Forțele Armate ale Ucrainei, cu ajutorul armelor occidentale, alungă ocupantul din pământul lor.

#Ucraina #Putin #Stalin #hidrocentrală_Kakhovskaya

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button