Război în Ucraina

Putin i-a dat ordin lui Șoigu să înceteze focul pe linia frontului din Ucraina de Crăciun

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat ordin armatei să înceteze focul pe linia frontului din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie până la ora 24:00 pe 7 ianuarie, informează serviciul de presă de la Kremlin, scrie Tass.ru.  

Mai mult, oficialul a cerut și părții ucrainene să declare încetarea focului și să permită cetățenilor ortodocși să participe la slujbele de Crăciun pe stil vechi.

„Având în vedere apelul Înaltpreasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact dintre părțile din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie a acestui an până la ora 24:00 pe 7 ianuarie anul acesta”, se arată în document.

„Pe baza faptului că un număr mare de cetățeni care mărturisesc Ortodoxia trăiesc în zonele ostilităților, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterea lui Hristos”. 

#Putin #Șoigu #ordin #Crăciun #încetarea_focului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button