Societate

Putin răspunde la o întrebare despre al doilea val de mobilizare în Rusia

Putin răspunde la întrebarea despre al doilea val de mobilizare în Rusiaadministrația președintelui rus
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că nu este nevoie de un al doilea val de mobilizare pentru nevoile operațiunii militare speciale din Ucraina. El a spus acest lucru în timp ce răspundea la o întrebare în cadrul liniei directe din 14 decembrie.

“Înțeleg că aceasta este o problemă atât de sensibilă. Noi am avut o mobilizare parțială, am chemat atunci 300 de mii de oameni. Apropo, a fost multă ironie, ridicol în legătură cu asta. Au atașat un nume acestor oameni: mobiks. Îmi amintesc foarte bine. Băieți buni luptători! Pur și simplu excelent! 14 Eroi ai Rusiei din rândul mobilizaților, ca să nu mai vorbim de alte premii. Cred că 244.000 se află acum în zona de luptă a Districtului Militar Caucaz de Nord, iar regimentele au fost formate pentru a întreține echipamentul. 41 de mii au fost concediați din cauza atingerii limitei de vârstă, din motive de sănătate și așa mai departe”, a declarat Vladimir Putin.

El a precizat că și voluntarii și lucrătorii contractuali continuă să meargă la NWO.

“După aceasta (mobilizarea parțială) am început o campanie destul de amplă de recrutare a oamenilor și am planificat să recrutăm 412.000 până la sfârșitul anului. Până ieri seară, mi s-a raportat, au fost recrutate 486 de mii, iar fluxul de oameni ai noștri care sunt gata să apere interesele Patriei cu arma în mână nu scade. O mie și jumătate în fiecare zi, în toată țara. Așadar, împreună cu voluntarii, se semnează contracte. Toți împreună vor fi sub jumătate de milion de oameni până la sfârșitul acestui an. De ce trebuie să ne mobilizăm? Așa că astăzi nu este nevoie”, – a declarat Putin.

Reamintim, mobilizarea parțială în legătură cu ostilitățile din Ucraina a fost anunțată la 21 septembrie 2022. O lună mai târziu, ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a anunțat finalizarea acesteia. Ordinul privind încheierea mobilizării nu a fost emis. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că decretul privind mobilizarea parțială era încă în vigoare, dar nu în ceea ce privește recrutarea.

Anterior, Putin a vorbit deja despre posibilitatea unui nou val de mobilizare în țară. În iunie, el a declarat că această problemă ar trebui rezolvată în funcție de “ce obiective își stabilește Rusia”.

#Mobilizare #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button