Politică

Putin s-a plâns lui Erdogan că Ucraina nu a respectat armistițiul

Președintele rus l-a sunat luni pe omologul său turc pentru a discuta despre cooperarea în domeniul energetic, dezvoltarea unui hub regional pentru exploatarea gazelor naturale livrate de Federația Rusă.

Putin nu a omis ocazia să se plângă de „ipocrizia” Kievului, în cadrul discuțiilor despre înțelegerea de la Istanbul privind exportul de cereale prin coridorul uminatar din Marea Neagră, transmite sursa.

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au avut prima discuție în acest an în care au trasat principalele linii de cooperare între cele două țări. Dicolo de domeniile tot mai vaste de cooperare între Moscova și Ankara, liderul rus a ținut să i se plângă lui Erdogan de atitudinea „duplicitară” a Kievului, acuzând „ingerința” forțelor străine în deciziile liderilor din Ucraina.  

Respectând liniile discursului propagandistic trasate chiar de el, Putin a „atras atenția asupra liniei distructive a regimului de la Kiev care se bazează pe intensificarea acțiunilor militare susținute de sponsorii vestici. Aceștia au crescut cantitatea de arme și tehnică militară transmisă armatei ucrainene”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Kremlinului. 

Putin a ținut să critice și maniera „duplicitară” în care comunică și acționează autoritățile de la Kiev. Acesta s-a arătat supărat că armata ucraineană nu a respectat armistițiul de Crăciun pe rit vechi, cerut de Patriarhul Kiril și ordonată de Putin, acuzând „ipocrizia” ucrainenilor. 

Totuși, liderul rus a nu a punctat că armata sa a fost cea care i-a încălcat flagrant ordinul și a continuat bombardamentele pe frontul din Bahmut.

#Bahmut #Putin #Erdogan #armistițiul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button