Societate

R. Moldova va mai avea un aeroport: Unde vor ateriza și decola avioanele

Se lucrează la modernizarea Aeroportului de la Mărculești, iar în scurt timp vor fi prezentate detaliile, a anunțat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în cadrul prezentării rezultatelor unui an de guvernare.

„Deja sunt anumite companii low-cost care ar fi interesate să zboare la Mărculești. Aeroportul este cel mai bine dotat și cel mai repede poate fi pus în funcțiune”, a punctat Spînu, transmite sursa.

Autoritățile vor să facă acest aeroport operațional și au anunțat că urmează să vadă care este volumul investițiilor în următoarele 12 luni pentru ca una, două companii să poată opera zboruri.

Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din Mărculești și are o suprafață de 265 de hectare. Întreprinderea include două componente: Aeroportul Internațional Mărculești și Zona Economică Liberă. 

În anul 2018, Aeroportul a fost transferat din subordinea Ministerului Apărării, în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

#Moldova #aeroport_nou #Mărculești

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button