Război în Ucraina

„Răul rusesc va pierde”: etnicii maghiari au negat declarațiile false ale Budapestei despre „mobilizarea dură” în Transcarpatia

Ungurii merg voluntar pe front pentru a-și apăra Patria sa- Ucraina, transmite sursa.

Încercările conducerii maghiare de a promova constant narațiunile Kremlinului și de a apăra interesele Rusiei în arena politică au început să-i deranjeze nu numai pe ucraineni și europeni, ci și pe etnicii maghiari înșiși.

În special, când, zilele trecute, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a acuzat Ucraina de presupusa „mobilizare dură” a maghiarilor transcarpatini și a afirmat că a insistat asupra negocierilor pentru „oprirea vărsării de sânge”, chiar și „profesorul din șanț” popular în Ucraina, de etnie maghiară, nu a putut să tacă Fedor Șandor.

Pentru mulți ucraineni, adjunctul Consiliului Regional Transcarpatic, doctor în filozofie, profesor al Universității Naționale din Ujgorod Sandor a fost amintit de faptul că chiar în prima zi a unui război pe scară largă a mers să apere țara noastră și apoi a continuat activitățile sale în condițiile ostilităților, dând cursuri studenților.

Profesorul și-a dat răspunsul ukrainofobilor din conducerea Ungariei pe pagina sa de Facebook în ucraineană și maghiară.

„În ceea ce privește încercările de a certa ucrainenii și maghiarii care locuiesc în Transcarpatia. În Ungaria, agenții ruși răspândesc informații false despre maghiarii transcarpați. Informații similare sunt difuzate și în Ucraina.

Și dă un răspuns tuturor agenților Federației Ruse din Ucraina și Ungaria care răspândesc minciuni.

„Maghiarii transcarpați sunt cetățeni respectabili ai Ucrainei. Mii de transcarpați de toate naționalitățile (inclusiv maghiari) au luat armele și au plecat la luptă – pentru că nu vrem ca invadatorii ruși să vină în Transcarpatia și să ne omoare rudele. Cu toții ne amintim cum a fost în secolul trecut, ne amintim de „micul robot” și lagărele de concentrare pentru maghiari, organizate de ruși”, notează profesorul.

Potrivit acestuia, nu se pune problema unei mobilizări dure – maghiarii transcarpatini își protejează pământul și familiile de invadatorii ruși și sunt recunoscători prietenilor lor din Ungaria care ne ajută pe toți în acest moment.

Acelor păpuși care și-au trădat poporul și au mers în slujba Federației Ruse în Rusia, etnicii maghiari au o singură cerere – „nu ne amestecați”.

„Binele și adevărul vor învinge oricum – iar răul rusesc va pierde”, este sigur Fyodor Șandor.

Șandor și-a însoțit postarea cu o fotografie pe fundalul bannerelor ucrainene și maghiare, simbolizând cele două țări pe care le protejează de agresiunea rusă.

Amintiți-vă că revanșistul Viktor Orban a spus recent că Ucraina va deveni al doilea Afganistan și că Rusia ne va distruge țara, doar dacă nu va „ajunge în Occident”, că „Putin nu va pierde războiul” etc. Se pare că exemplul dictatorului Miklos Horthy, care a făcut o alianță rușinoasă cu Hitler, încercând să reînvie „marea Ungarie”, nu l-a învățat nimic – până la urmă, în urma unor astfel de acțiuni, țara sa a pierdut doar o serie de pământuri.

#Șandor #Ucraina #Ungaria #agresiunea_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button