Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 615:  Forțele rusești au atacat luni cinci comunități din regiunea ucraineană Sumî/Primele avioane de luptă F-16 donate Ucrainei vor ajunge în România

Volodimir Zelenski a declarat că tulburările antievreiești din Daghestan arată că fundația morală a Rusiei a fost atât de contaminată de ură încât nu mai este capabilă să obțină o victorie „strategică”. Președintele ucrainean a spus că luarea cu asalt duminică a unui aeroport din sudul Rusiei de către protestatari care căutau pasageri evrei a fost al doilea moment din acest an, după revolta Wagner, când Moscova a pierdut controlul asupra evenimentelor, notează sursa.

UPDATE În atacurile de lângă Avdiivka, rușii folosesc unități de infanterie “Sturm-Z”, neprotejate, drept pentru care pierderile sunt colosale. Aproximativ 70% din personalul trimis pe front a fost nimicit în doar câteva zile, spun experții de la Institutul pentru Studiul Războiului, potrivit NewsWeek.

UPDATE Forțele rusești au atacat luni cinci comunități din regiunea ucraineană Sumî, în nord-estul Ucrainei, provocând peste 100 de explozii, a raportat administrația militară regională, notează HotNews. În vestul regiunii Hmelnîțkîi, apărarea antiaeriană ucraineană a fost activă azi-noapte, a declarat Serhii Tiurin, prim-adjunct al șefului administrației militare regionale. Potrivit lui Tiurin, nu s-au înregistrat victime sau daune de infrastructură. Forțele aeriene avertizaseră anterior asupra unor posibile atacuri cu drone în regiunea Hmelnîțkîi. 

UPDATE Primele avioane de luptă F-16 (de fabricație americană) pe care Olanda le donează Ucrainei vor ajunge la centrul de antrenament din România în termen de două săptămâni, a declarat luni premierul olandez în exercițiu Mark Rutte.

UPDATE Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat luni că este încrezător că Camera Reprezentanților din SUA, aflată de săptămâni întregi în frământări legate de funcția de președinte al Camerei, va susține o cerere de fonduri suplimentare pentru armata ucraineană. „Principalul lucru este rezultatul – sunt suficiente voturi sau nu? Iar în acest moment avem toate motivele să credem că există voturi în Camera Reprezentanților a SUA pentru proiectul de lege care oferă Ucrainei sprijin suplimentar”, a declarat Kuleba pentru televiziunea națională ucraineană,  notează HotNews.

UPDATE Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a intensificat presiunile asupra băncilor din zona euro pentru ca acestea să îşi reducă expunerea pe Rusia, a declarat preşedintele Consiliului de supraveghere de la BCE, Andrea Enria.

#război#Ucraina#Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button