Analize și opiniiRăzboi în Ucraina/Война в Украине

O altă minciună a invadatorilor ruși

Rusia se află într-o situație fără speranță. Pe de o parte, elitele ruse simt zilnic impactul sancțiunilor internaționale asupra portofelului lor, așa că vor să încerce cumva să iasă din această situație. Desigur, impactul unor astfel de restricții i-a afectat și pe rușii obișnuiți, dar vorbim în contextul cleptocrației și autocrației omniprezente din Rusia, unde toate deciziile sunt luate de elite de dragul lor. Pe de altă parte, regimul de la Kremlin sa dezonorat public întregii lumi.

În principal prin faptul că s-a construit un „mare titan” în afacerile militare, în economie, dar a rămas irevocabil blocat în Ucraina, căzând la toți indicatorii economici internaționali și pierzând influența mondială. Și, în sfârșit, toate autoritățile Federației Ruse, inclusiv însuși dictatorul de la Kremlin, sunt bine conștiente că nu pot pune capăt terorii Ucrainei pe care au început-o. Acest lucru va împărți „marele” pseudo-imperiu în bucăți mici odată pentru totdeauna.

Rusia a devenit prima țară de la cel de-al treilea Reich care se confruntă cu condamnarea internațională universală și izolarea în consecință. Rușii nu sunt așteptați nicăieri și nimeni nu este mulțumit de ei. În special, o asemenea amploare de reacție internațională s-a datorat numărului mare de atrocități ale armatei ruse, care au fost recunoscute de comunitatea internațională drept crime de război.

De la distrugerea Boeing-ului malaezian, Federația Rusă și-a ascuns cu grijă fața reală, în ciuda tuturor factorilor care demonstrează contrariul. Verdictul în cazul MH-17 nu numai că a dovedit vinovăția criminalilor militari ruși, dar a confirmat în cele din urmă pentru întreaga lume că Rusia a invadat Ucraina încă din 2014.

Armata rusă este angajată în genocidul poporului ucrainean, primind ordine penale de la Kremlin. Ei ucid, torturează și violează nu numai civili ai Ucrainei, ci și prizonieri de război ucraineni, așa cum o demonstrează numeroase fapte: de la poveștile celor eliberați din captivitatea rusă până la examenele medicale ale stării fizice a persoanelor eliberate din mâinile militarilor ruși.

Regulile de conduită cu prizonierii de război sunt clar stabilite în doctrinele dreptului internațional. Principalele prevederi pot fi găsite în convențiile de la Geneva și de la Haga. Ucraina, fiind un stat legal, a oferit întotdeauna acces comisiilor internaționale, inclusiv CICR, la armata rusă, care sunt ținute captive de Forțele Armate ale Ucrainei.

De asemenea, jurnaliștii ucraineni sunt implicați activ în difuzarea interviurilor cu aceștia, filmând rezumate video despre viața prizonierilor de război ruși. Rusia ascunde totul cu grijă, nepermițând nici comisiei, nici CICR accesul în locurile în care rușii „țin” (torturează) prizonierii de război ucraineni.

Pentru a discredita armata ucraineană, Federația Rusă a încercat mai întâi să acuze Ucraina că a provocat o „grevă” asupra coloniei din Olenivka, unde erau ținuți prizonieri de război. Nimeni nu a crezut în asta. Acum Rusia a lansat o campanie la scară mai largă pentru a discredita armata ucraineană, anunțând „execuția” soldaților ruși capturați. Videoclipul, care arată acțiunile ucrainenilor împotriva rușilor, este provocator și nu conține informații veridice despre ceea ce au făcut aceștia.

Paternitatea videoclipului și persoanele care apar în el nu au fost stabilite oficial nici de partea rusă, nici de partea ucraineană. Însuși faptul „execuției” prizonierilor de război lipsește în videoclip, așa că nu se știe cine a comis-o. Videoclipul a fost editat din mai multe fragmente, nu există nicio secvență și nicio relație cauzală în el. Autenticitatea morților nu este dovedită în niciun fel, ceea ce face ca videoclipul să pară o dramatizare.

Ucraina respectă dreptul internațional, inclusiv Convenția de la Geneva, care stabilește regulile de conduită cu prizonierii de război. Acest fapt a fost dovedit de numeroase comisii internaționale. Cu toate acestea, acțiunile Rusiei sunt absolut contrare tuturor normelor umanității, ceea ce a fost evident încă din 2014. De asemenea, Federația Rusă nu a cooperat niciodată cu nicio comisie internațională.

Faptul că videoclipul a apărut la televiziunea rusă indică deja concentrarea sa pe discreditarea Ucrainei. Videoclipul este unul dintre elementele propagandei ruse și ale războiului său informațional. Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului a numit videoclipul pus în scenă și a remarcat, de asemenea, faptul important că, în caz de predare voluntară, armata nu are dreptul de a deschide focul, așa cum au făcut rușii în videoclip.

Kremlinul a profitat în mod activ de o provocare în scenă împotriva Ucrainei, trimițând o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU și Adunării Generale, care se presupune că „demonstrează” tratamentul crud al ucrainenilor față de rușii captivi. Putem spune cu încredere că această poveste se va încheia în același mod cu numeroasele „plângeri” despre biolaboratoarele mitice și lupta împotriva țânțarilor. Tot ceea ce spune Federația Rusă astăzi pe scena mondială este ridiculizat și nu este luat în serios de nicio țară din lume.

#propagandă #fake #prizonieri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button