Politică

Reacția lui Șor, după ce SUA l-a introdus în lista oligarhilor cu sancțiuni: „Nu mă sperie nici pedeapsa cu moartea”

Deputatul fugar Ilan Șor a reacționat la decizia SUA de a-l include în lista persoanelor supuse sancțiunilor. Astfel, Șor spune că „sancțiunile nu rezolvă multiplele probleme cu care se confruntă Republica Moldova, nu contribuie la scăderea tarifelor pentru energie și gaze și nici la ieftinirea alimentelor pentru cetățeni”, transmite sursa.

„Sancțiunile SUA împotriva mea, din păcate, nu rezolvă multiplele probleme cu care se confruntă Republica Moldova, nu contribuie la scăderea tarifelor pentru energie și gaze și nici la ieftinirea alimentelor pentru cetățeni. Aceste sancțiuni reprezintă însă o mare victorie. Și asta deoarece, demonstrează că Maia Sandu se teme teribil de viitoarele proteste și înțelege că i se apropie sfârșitul”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul fugar s-a adresat și către ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

„Stimate ambasador al SUA în Moldova, dumneavoastră nu sunteți profesor pentru cetățenii moldoveni, ci oaspete. Prin urmare, declarațiile dumneavoastră nu pot fi interpretate altfel decât amestec în treburile interne ale Republicii Moldova, ceea ce nu aveți dreptul să o faceți. De aceea, vă rugăm foarte mult să fiți un oaspete bun și să nu vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala. Cât despre sancțiuni, sincer să fiu, sunt ridicole. Ultima oară am fost în America când aveam 7 sau 8 ani și, spre deosebire de fiica dvs., Maia Sandu, nu am de gând să ajung acolo. Nu am averi în SUA sau conturi bancare, spre deosebire de Maia Sandu. Ați vorbit, domnule ambasador, și despre Rusia. Vă reamintesc faptul că poziția mea privind neutralitatea Republicii Moldova coincide aproape în totalitate cu cea a partenerilor strategici ai SUA, precum Israel, Turcia, Emiratele Arabe Unite, care nu vă deranjează. Iar în ceea ce privește Moldova, pe care dvs. o considerați sclavă, vi se va pare anormală”, a mai spus liderul Partidului Politic „Șor”.
Dragi cetățeni ai Republicii Moldova,

De asemenea, Șor a menționat că va lupta până la capăt.
„În pofida tuturor acțiunilor Maiei Sandu împotriva mea, voi lupta până la capăt, voi rămâne fidel principiilor mele de a vă face viața mai bună, de a vă asigura un trai decent și prosper. Nu mă sperie nici pedeapsa cu moartea”, a subliniat acesta.

TV8 amintește că SUA au introdus sancțiuni împotriva a doi oligarhi moldoveni, fugiți din țară. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc și deputatul fugar Ilan Șor. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de ambasadorul SUA, la Chișinău, Kent D. Logsdon.  Sancțiunile prevăd inclusiv faptul că cei doi nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite ca și imigranți sau non-imigranți. 

Soția lui Ilan Șor, Sara Șor, cunoscută cu numele de scenă Jasmin, este vizată și ea de sancțiuni, dar și alte entități sau persoane asociate celor doi oligarhi din Republica Moldova, pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri, susținută de Kremlin. „Orice active și interese ale lor, aflate în SUA, sau deținute din SUA sunt blocate”, a declarat Kent Logsdon. 

#Ilan_Șor #sancțiuni_SUA #reacția #Jasmin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button