InternaţionalRăzboi în Ucraina

Reacția Rusiei la declarațiile șefului SIS: Poveste de groază

Ministerul Rus de Externe a reacționat după ce șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteața, a spus că Rusia ar plănui o invazie a teritoriului Moldovei.

Potrivit ministerului rus, aceste declarații au fost făcute cu scopul de a mai primi sprijin din partea Occidentului, transmite sursa.

„Speranța de a obține un sprijin financiar suplimentar de la sponsorii occidentali prin introducerea unei alte „povești de groază” nu s-a justificat, dar Alexandru Musteața a reușit să atragă atenția asupra agendei Republicii Moldova, deși cu un semn de minus îndrăzneț”, se arată în comentariul Ministerului rus.

Pe 19 decembrie, șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a declarat că „Federația Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova la începutul anului 2023, iar punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluțiile războiului din Ucraina”.

Ulterior, SIS a venit cu o precizare, în care a menționat că obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. 

#reacție #Rusia #Declarații #SIS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button