Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Realegeri în Rusia – model vechi, noi amenințări la adresa statelor vecine

După cum știți, Kremlinul a început deja pregătirile active pentru alegerile prezidențiale din 2024, programate pentru 17 martie. Dictatorul Putin și-a anunțat deja participarea. De aceea, multe instituții de presă numesc ceea ce se întâmplă drept „realegerea” obișnuită în Rusia a cuiva care continuă să se agațe de „tronul” condiționat al Kremlinului, cu mâinile însângerate până la coate. Pe lângă populismul obișnuit în stilul dictatorilor ultra-radicali, se pot observa și „inovațiile” campaniei din acest an. În timpul așa-ziselor alegeri, aceștia plănuiesc să organizeze un „vot” în rândul armatei ruse, inclusiv a celor care se află în zona ostilităților criminale împotriva Ucrainei. De asemenea, Kremlinul dorește, ca și în timpul alegerilor municipale, să organizeze ilegal alegeri pseudoguvernamentale în teritoriile ucrainene ocupate.

Se observă deja modul în care încearcă să distragă atenția de la agenda rusă de la sancțiunile globale și escaladarea relațiilor internaționale ale Rusiei cu alte țări.

Potrivit experților, campania electorală a lui Putin se va baza pe tema „unității”, însă contururile clare ale componentei ideologice nu au fost încă definite. La urma urmei, pe de o parte, Putin încearcă să-și mulțumească fanii înfocați și, pe de altă parte, să-i reducă la tăcere pe cei care nu sunt de acord prin orice mijloace.

Ucraina a declarat deja ilegalitatea alegerilor rusești în teritoriile aflate acum sub controlul penal al Federației Ruse. Majoritatea țărilor din lume sunt de acord cu Kievul.

Kremlinul se va juca în continuare cu „observatori” din alte țări. La urma urmei, există țări la îndemână precum Belarus, Iran și multe altele care sunt în interesul influenței Federației Ruse, precum și CSTO, CSI. Această decizie nu va adăuga legitimitate realegerilor din Rusia.

Se preconizează că alegerile prezidențiale din 2024 din întreaga lume vor avea un impact global. Se observă că rezultatele alegerilor din Rusia, Statele Unite și Taiwan vor fi decisive pentru dezvoltarea în continuare a războiului criminal rusesc împotriva Ucrainei și formarea ordinii internaționale.

Terminând pregătirile pentru alegeri, Kremlinul își folosește toate pârghiile posibile de influență în lume. Agresiunea hibridă împotriva statelor europene este în creștere, la fel ca agenții Kremlinului. Încercarea recentă de a organiza o expoziție de propagandă în Italia despre Mariupol presupus „salvat de ruși” demonstrează clar acest aspect. Autoritățile italiene au revocat permisiunea pentru expoziție după ce au aflat despre conținutul acesteia, dar Kremlinul va încerca în continuare să desfășoare acțiuni similare în țările UE.

Votul este imposibil pentru rușii care se află în așa-numitele „țări neprietenoase”. Kremlinul este evident îngrijorat de fiecare procent care nu este finalizat. În același timp, ca întotdeauna, problemele interne, opinia cetățenilor și viitorul rușilor devin subiect de speculație pentru jurnaliştii pro-Putin de pe canalele federale.

Drept urmare, merită spus că, în majoritatea țărilor lumii, alegerile viitoare din Rusia înseamnă doar o nouă realegere a lui Putin. Experții mondiali nici nu vor să numească ceea ce se întâmplă un joc al „democrației”.

#Putin #alegeri #amenințări

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button