Politică

Recean a discutat cu omologul său de la Kiev despre aderarea Moldovei și Ucrainei la UE

Premierul Dorin Recean și omologul său ucrainean, Denis Șmîhal, au avut pe 13 noiembrie o conversație telefonică. Șefii Guvernelor de la Chișinău și Kiev au discutat inclusiv despre recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European de a iniția negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina, transmite sursa

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a confirmat că Dorin Recean a vorbit la telefon cu Denis Șmîhal.

Angajamentul Republicii Moldova și al Ucrainei de a continua implementarea reformelor necesare pentru integrarea celor două țări în Uniunea Europeană a fost confirmat în cadrul unei convorbiri a prim-ministrului Dorin Recean cu omologul său ucrainean, Denis Șmîhal. Oficialii au vorbit despre o realizare importantă pentru cele două state – decizia Comisiei Europene de a recomanda ţărilor membre ale UE să deschidă negocierile de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina. În acest context, șeful Executivului de la Chișinău a felicitat poporul ucrainean pentru un pas sigur către un viitor pașnic și prosper în marea familie a Uniunii Europene”, a scris Vodă pe canalul său de Telegram.

Reprezentantul Guvernului de la Chișinău a precizat că prim-miniștrii Recean și Șmîhal au mai discutat subiectele actuale de pe agenda comună, cu accent pe cooperarea pe segmentul energetic, de securitate, infrastructură și transport.

La rândul său, Denis Șmîhal a declarat că l-a felicitat pe Recean și moldoveni cu prilejul recomandării Comisiei Europene.

L-am felicitat pe prim-ministrul Dorin Recean și poporul moldovenesc cu privire la recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare. Coordonăm activitatea noastră comună pe drumul către UE. Locul Ucrainei și al Republicii Moldova este în familia europeană unită”, a scris premierul de la Kiev pe platforma X (fostul Twitter).

Precizăm că Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova și Ucrainei. Anunțul a fost făcut, pe 8 noiembrie, de președinta Comisiei Europene Ursula von dar Leyen.

#Recean #Șmîhal #aderare_la_UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button