Politică

Recean cere evaluarea urgentă a digurilor după recentele inundații

Prim-ministrul Dorin Recean a solicitat o evaluare completă a digurilor și lacurilor de acumulare din întreaga țară. În cadrul ședinței de Guvern din 18 septembrie, Recean a subliniat absența unor reguli stricte în domeniu și a cerut ministrului Mediului să efectueze o inventariere detaliată a tuturor structurilor de retenție, transmite sursa.

„Este esențial să facem un inventar complet al lacurilor de acumulare și să analizăm utilizarea acestora, precum și starea digurilor,” a declarat Recean. El a evidențiat că unele lacuri sunt exploatate inadecvat, ceea ce contribuie la problemele legate de inundații.

În această lumină, premierul a cerut administrației publice locale și Serviciului Situații Excepționale să evalueze urgent toate lacurile și digurile, pentru a determina starea acestora și a lua măsuri corespunzătoare. Amintim că, din cauza ploilor intense de weekend, salvatorii au intervenit pentru întărirea digurilor de protecție pe râurile Nistru și Prut, în raioanele Ștefan Vodă și Cantemir. De asemenea, barajul de la Sărata Nouă, raionul Leova, a fost aproape de a ceda.

#Recean #inundații #diguri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button