Societate

Recensământul populației și locuințelor, ediția 2024, începe luni. Astăzi are loc lansarea oficială

Biroul Național de Statistică (BNS) în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) organizează astăzi, 6 aprilie 2024, ora 11:00, un eveniment public dedicat lansării Recensământului Populației și Locuințelor (RPL) care se va desfășura în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024, transmite sursa.

RLIVE TV și Rlive.md va transmite în direct evenimentul care își propune să sensibilizeze populația cu privire la importanța recensământului, să încurajeze participarea activă a comunității și să evidențieze rolul fiecăruia în construirea unei societăți mai bune. De asemenea, la eveniment vor fi prezentați o parte din recenzorii (personalul temporar) angajați de BNS în scopul desfășurării recensământului.

La eveniment vor participa premierul Dorin Recean, Oleg Cara, directorul general al Biroului Național de Statistică, Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova și Karina Nersesyan, Reprezentanta Rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova.

Menționăm că, Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară o dată la 10 ani, fiind cel mai important exercițiu statistic național care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații esențiale și de calitate pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării. Pentru aceasta, participarea activă la RPL a cetățenilor Republicii Moldova este de o importanță majoră.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fondul națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

#Moldova #recensământ #2024 #populația

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button