Război în Ucraina

Recompensa oferită de o companie din Rusia soldaților care distrug tancurile Ucrainei primite din Occident

Statele Unite, Germania şi alte câteva ţări europene se coordonează pentru a trimite Kievului zeci de tancuri de luptă avansate în următoarele câteva luni, pentru a ajuta la creşterea capacităţii militare a Ucrainei, în condiţiile în care războiul se apropie de un an.

Decizia de trimitere a tancurilor de luptă a fost criticată de Kremlin, considerând-o o escaladare periculoasă a conflictului, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile vor „arde” pe linia frontului.

Acum, o companie rusă, Fores, o firmă cu sediul în Urali care produce un material folosit în industria petrolieră, oferă o recompensă militarilor ruşi care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2 de fabricaţie germană sau Abrams de fabricaţie americană, scrie News.ro.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri şi 500.000 de ruble pentru toate atacurile ulterioare.

De asemenea, a anunţat că va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă de fabricaţie occidentală care vor fi doborâte, în cazul în care acestea vor fi livrate vreodată Ucrainei

Preluând limbajului folosit de oficialii ruşi şi de propagandiştii de la televiziunile Kremlinului, Fores spune că NATO alimentează Ucraina cu o cantitate „infinită” de arme şi escaladează conflictul.

Recompensele promise de compania Fores vin în condiţiile în care de la începutul conflictului, Ministerul rus al Apărării a susţinut că a distrus sute de piese de armament occidental. Kievul a respins aceste declaraţii, subliniind, de exemplu, că Rusia susţine că a distrus mai multe platforme de lansatoare de rachete HIMARS, fabricate în SUA, decât cele care au fost livrate vreodată ţării.

#Rusia #Ucraina #Occident #tancuri #soldați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button