Societate

Renovarea podului de la Budești, încheiată. ASD anunță crearea Comisiei de recepție a lucrărilor

Renovarea podului de la Budești a fost încheiată. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță crearea Comisiei formare din reprezentanții săi, ai Ministerului Infrastructurii, Poliției și altor entități implicate, care să recepționeze lucrările, transmite sursa.

„În contextul finalizării lucrărilor de remediere a degradărilor depistate la podul de șosea poziționat pe drumul expres M5, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor. (…) Podul reparat din apropierea s.Budești, km 276,960 după un complex de măsuri orientate spre importanța sporirii calității, v-a asigura accesul transporturilor în siguranță, confort și maximă fluiditate”, anunță ASD

Lucrările de reparație au demarat în perioada octombrie 2021-decembrie 2022 și s-au finalizat cu respectarea procedurilor contractuale, prevăzute în graficul de execuție. Investiția este de circa 15,2 milioane lei, bani alocați în totalitate din mijloacele fondului rutier.

Podul are 171 de metri și două benzi de circulație. S-au executat lucrări de reparație și protecție, lucrări de consolidare, refacerea căi pe pod, amenajarea parapetului pietonal și a parapetului de siguranță, lucrări reparație a racordării podului cu rampele de acces, dar și alte procese necesare pentru siguranța utilizării lui, conform ASD.

#renovare #podul #Budești

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button