Societate

Republica Moldova a decis închiderea spațiului aerian

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis începând cu ora 12:00, până în 4 martie, iar cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiului aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a precizat ministrul.

În acest context, compania aeriană Air Moldova a emis o notă în care informează că este nevoită să suspende toate zborurile spre și din Republica Moldova. Pentru mai multe informații accesați airmoldova.md, transmite sursa.

Și compania aeriană Wizz Air informează că trebuie să suspende temporar toate operațiunile de zbor spre și dinspre țară. Pasagerii cu zboruri rezervate la sosirea sau plecarea zborurilor ucrainene pot găsi mai multe informații pe wizzair.com

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Guvernului, zborurile cu destinația Chișinău vor fi redirecționate la Iași.

În dimineața acestei zile, cinci avioane care urmau să ajungă în Ucraina au aterizat de urgență la Chișinău, din cauza faptului că spațiul aerian din Ucraina a fost blocat. 

#Spațiul_aeria #Ucraina #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button