Economie

Republica Moldova are acces la un miliard de metri cubi de gaz din Azerbaidjan

Moldova poate accesa, prin intermediul României, un miliard de metri cubi de gaz. Conform ministrului Energiei de peste Prut, Sebastian Burduja, schema a fost securizată în primăvara anului trecut.

Oficialul a precizat că dacă asemenea cantitatea nu va fi suficientă, mai există o variantă. Este vorba despre importul combustibilului albastru din Grecia, cu tranzitarea Bulgariei sau Turciei, transmite sursa.

„Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi. Dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, avem opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia – Bulgaria – România sau Turcia – Bulgaria – România”, a declarat Sebastian Burduja.

Oficialul a precizat că stocurile create de București sunt pline în proporții de 103%. Totodată, va fi utilizat și combustibilul pe care România îl poate produce.

#Republica_Moldova #Cubi_de_gaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button