Internaţional

Reunire după luni de zile: Un bebeluș, pierdut în haosul din vară de pe aeroportul din Afganistan, a fost returnat familiei

Un bebeluș dat unui soldat peste zidul aeroportului în haosul evacuării americane din Afganistan, în 19 august, a fost găsit și a ajuns la rudele sale din Kabul, transmite sursa.

Bebelușul avea doar două luni când a dispărut pe 19 august, în timp ce mii de oameni se grăbeau să părăsească Afganistanul căzut în mâinile talibanilor. Bebelușul a fost localizat în Kabul, unde un șofer de taxi în vârstă de 29 de ani, l-a găsit în aeroport și l-a luat acasă pentru a-l crește ca fiind al său.

În cele din urmă, bărbatul a returnat copilul bunicului său și altor rude aflate încă în Kabul. Aceștia au declarat că vor încerca acum să îl trimită alături de părinții și frații săi, care au fost evacuați în urmă cu câteva luni în Statele Unite.

Copilul a dispărut pe 19 august în timpul evacuării afgane tumultoase din timpul verii. Tatăl băiatului, care a lucrat ca agent de securitate la ambasada SUA și soția sa Suraya s-au temut că fiul lor va fi strivit în mulțime în timp ce se apropiau de porțile aeroportului pentru a prinde un zbor spre Statele Unite. Din disperare, l-a dat pe băiat peste zidul aeroportului unui soldat în uniformă despre care credea că este american.

Din cauza îmbulzelii și dezordinilor, copilul nu mai era de găsit nicăieri. Oficialii i-au spus că probabil a fost scos din țară separat și va fi găsit mai târziu. Familia a ajuns, în cele din urmă, la o bază militară din Texas. Timp de luni de zile nu au știut unde se afla fiul lor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button