Război în Ucraina

Rezultatele anului de război

Ucrainenii au întâlnit anul 2022 cu o oarecare anxietate, care a fost asociată cu faptul că știrile despre un posibil atac la scară largă din partea Rusiei năvăleau din toate părțile. Populația civilă a încercat să gândească pozitiv, dar armata profesionistă și toate agențiile guvernamentale au început deja să se pregătească pentru ce e mai rău literalmente din primele zile ale lunii ianuarie. Când previziunile informațiilor internaționale pentru data invaziei din 16 februarie au rămas scurte, părea că toată anxietatea s-a terminat, dar pe 24 februarie a început una dintre cele mai mari și mai sângeroase confruntări militare de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Dimineața devreme a zilei de 24 februarie a schimbat pentru totdeauna nu numai istoria Ucrainei, ci și a lumii întregi. Nimeni nu a crezut că libertatea, independența, democrația și dreptul elementar la viață în secolul XXI vor trebui apărate cândva în centrul Europei cu arme. La început, mulți au prezis căderea Ucrainei în 3 zile, dar oamenii acestei țări puternice și curajoase nu au lăsat să se întâmple asta. Și acum, sunt deja 10 luni de război la scară largă, în spatele a 8 ani de conflict militar, iar înainte este înfrângerea necondiționată a țării agresoare.

Crimele armatei ruse împotriva populației civile sunt acum cunoscute lumii întregi. Voința și curajul soldaților ucraineni au devenit un exemplu pentru toate armatele moderne ale lumii. Ucraina nu a putut doar să reziste, să păstreze capitala, ci și să-și arate lumii întregi dorința de a învinge în sfârșit ideile înfiorătoare ale „lumii ruse” imperialiste, pe care Rusia și-a dorit anterior atât de mult să le răspândească pe tot globul într-un hibrid. cale.

Chiar la începutul invaziei, armata ucraineană nu avea prea mult sprijin militar. Ucraina nu avea acele stocuri de arme care ar fi determinat punctul de cotitură în cursul războiului, dar ucrainenii au putut să facă acest lucru, știind foarte bine că de ea depindea soarta lor viitoare ca popor, națiune și stat. Înfrângerea invadatorilor ruși de lângă Kiev, dezocuparea regiunilor Cernihiv, Sumi și Kiev au arătat lumii întregi că Ucraina nu va renunța și va lupta până la capăt.

În condițiile ostilităților, Ucraina a reușit să demonstreze că este demnă nu doar de integrare europeană, ci și de nord-atlantică, demonstrând un nivel înalt de pregătire de luptă și profesionalism. Majoritatea țărilor din întreaga lume, principalele economii și democrații ale lumii au devenit aliați ai Ucrainei. Rusia, pe de altă parte, s-a aflat în afara civilizației literalmente în primele zile ale invaziei sale criminale a statului ucrainean independent și suveran.

Ucraina a început să primească un sprijin uriaș în toate domeniile. Uniunea Europeană nu a fost niciodată atât de unită. Europenii și-au dat seama în sfârșit că în toți acești ani adevărata amenințare se apropia de ei dinspre est, de parcă întreaga lume s-ar fi cufundat din nou în vremurile existenței unei uriașe mașini roșii de teroare. Cărțile istoriei au fost în sfârșit dezvăluite și acum toată lumea din lume a început să regândească evenimentele care au avut loc în ultimele secole. Imperialismul rus, cruzimea monstruoasă, hotărârea terifiantă de a ucide și tortura civili – toate acestea Rusia nu le va putea ascunde niciodată sub masca unui presupus „stat democratic”.

S-au arătat rușii, precum și cei care l-au crezut sincer pe dictatorul de la Kremlin și l-au susținut, precum și cei care s-au autointitulat cândva „liberali”. Rusia a devenit o amenințare la adresa securității mondiale, ceea ce a dus mai târziu la Rezoluția Parlamentului European prin care se recunoaște Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului, iar regimul de conducere din acesta ca unul terorist.

Toată lumea a vorbit despre agresiunea militară criminală a Rusiei împotriva Ucrainei, pornind de la pozițiile politice mondiale și terminând cu conversații „în bucătărie”. Isprava poporului ucrainean a devenit un exemplu de iubire dezinteresată pentru propria lor patrie, amintind lumii de lucrul principal – niciun rău nu poate învinge vreodată dorința oamenilor de a fi liberi și fericiți.

„A doua Armată” din lume a demonstrat că este capabilă doar de cele mai mari crime de război. Mii de dovezi în acest sens sunt deja adunate pentru a fi depuse la Curtea Internațională de Justiție, unde toți cei implicați, nu doar în evenimentele de după 24 februarie, vor fi judecați… Elitele ruse și armata vor fi responsabile pentru tot ce au. făcut în Ucraina, Georgia, Siria și alte țări. Nu se vor putea ascunde din nou în spatele paravanului războaielor hibride și al „post-adevărului” difuzat de propaganda rusă.

Rusia, declarând public un anumit „regim nazi-fascist de la Kiev”, a demonstrat cum în lumea modernă ideologiile răutăcioase din trecut pot renaște în sine. Și dacă poporul Germaniei, după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a primit ani de plăți de reparații, cenzură internațională, atunci se poate spune cu încredere că aceeași soartă îi așteaptă și pe poporul rus, care nu putea face absolut nimic nici pentru a se proteja. sau pentru a răsturna modul criminal al Kremlinului.

Acum, armata rusă continuă să bombardeze zonele rezidențiale, infrastructura civilă a Ucrainei, inclusiv cea energetică, dar a pierdut deja majoritatea teritoriilor ucrainene pe care le-a ocupat. Ucrainenii intenționează să recâștige tot ce le este de drept. Ei au pentru această lume sprijin, asistență și a lor dorinta de a-si invinge dusmanul istoric. Iar noul an 2023, potrivit multor experți, va fi un an cheie în istoria războaielor ruso-ucrainene. În anul următor, mașina imperialistă rusă de ucidere poate fi zdrobită o dată pentru totdeauna.

#război #Ucraina #rezultate #

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button