Politică

Sesiunea de toamnă a Parlamentului s-a încheiat. Igor Grosu a enumerat rezultatele. Mesajul speakerului

Sesiunea de toamnă 2022 a Parlamentului se încheie pe data de 30 decembrie. Deputații au adoptat, în ședința plenară de astăzi, Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent, transmite sursa.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a susținut un discurs, în care a făcut bilanțul activității parlamentare. Șeful legislativului a spus că anul 2022 a fost un an plin de provocări, cu greutăți, în care am fost martorii unui război nemilos – un război pornit de Rusia, care a atacat fără justificare Ucraina. Potrivit Președintelui Parlamentului, chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, deputații s-au ținut de agenda de reforme și au urmat întocmai angajamentele pentru care au primit încrederea și votul cetățenilor.

În discursul său, Președintele Parlamentului a enumerat principalele proiecte de lege votate pentru a sprijini reforma justiției și lupta cu corupția, pentru a ajuta financiar și social cetățenii, pentru a dezvolta infrastructura și domeniul educației, pentru a consolida diplomația parlamentară. „Mai avem multe de făcut. În ciuda crizelor fără precedent cu care ne confruntăm, noi vom reuși împreună să mișcăm Moldova înainte. Să lucrăm împreună pentru Moldova în 2023. Să ne ferim de dezbinare și să ne unim în lucrurile bune”, a conchis Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Discursul integral al președintelui Parlamentului îl găsiți aici. 

Sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către soprana Maria Nastas, studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea canto, clasa profesorului Mihai Munteanu, cavaler al „Ordinului Republicii”.

Potrivit Regulamentului legislativului, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

#Grosu #Parlament #Sesiunea_de_toamnă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button