Război în Ucraina

Rezultatele „eliberării” rusești: 200 de cadavre descompuse, găsite într-un subsol din Mariupol.

„Mariupol este acum un oraș al fantomelor”, a declarat Petro Andrișcenko, consilier al primarului orașului-port devastat de ruși. Potrivit acestuia, potrivit unor estimări 22.000 de civili au fost uciși, dar e posibil ca numărul să fie mai mare. Sub ruinele unei clădiri bombardate au fost găsite 200 de cadavre. Morții nu pot îngropați decât dacă rudele dau o declarație video în care trebuie să spună  că vinovați sunt ucrainenii.

Petro Andrișcenko este consilier al primarului din Mariupol, a reușit să fugă din zonă, dar are informații de la oficialii care încă sunt blocați acolo, scrie sursa.

Potrivit lui Andrișcenko, oficialii primăriei din Mariupol cred că cel puțin 22.000 de locuitori ai orașului au fost uciși în trei luni de război.

Consilierul crede că în realitate ar fi vorba de mult mai mulți civili uciși.

El a declarat că 200 de cadavre au fost găsite sub ruinele unei clădiri, în timpul acțiunii de înlăturare a molozului. Cadavrele au fost găsite în subsol, în stare avansată de descompunere, a spus consilierul.

„Orașul s-a transformat într-un cimitir”, a adăugat el.

Cei pe care rudele vor să îi îngroape potrivit credinței religioase nu pot recupera cadavrele decât dacă susțin într-o înregistrare video că decedații au fost victime ale armatei ucrainene.

#război #Mariupol #Ucraina #mascaru #crime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button