InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Rishi Sunak la G20: Marea Britanie va construi încă cinci nave de război

Regatul Unit urmează să construiască cinci nave de război suplimentare. Despre acest lucru a anunțat marți premierul britanic Rishi Sunak,  înaintea deschiderii summit-ului G20 din Bali. Potrivit lui, decizia a fost dictată de ameninţarea tot mai mare a Rusiei, scrie sursa.

Construirea celor cinci fregate se va face în baza unui contract în valoare de 4,2 miliarde de lire sterline între Marina Regală şi grupul britanic BAE Systems.

„Regatul Unit şi aliaţii săi iau măsuri pentru a-şi consolida securitatea în faţa ameninţării ruseşti în creştere. Prim-ministrul a anunţat noua fază a programului de nave Tip 26”, a comunicat Downing Street, menționând că este vorba de cinci fregate suplimentare faţă de cele trei aflate deja în construcţie.

La summitul G20 din Bali, la care participă marţi şi miercuri, premierul britanic intenţionează să denunţe „barbaria” preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

„Trebuie să ne asigurăm că încercările lui Vladimir Putin de a diviza comunitatea internaţională eşuează. Acest lucru necesită ca ţările vecine să pună capăt dependenţei de hidrocarburile ruseşti”, consideră Rishi Sunak.

#MareaBritanie #G20 #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button