InternaţionalRăzboi în Ucraina

România anunță recepționarea primelor sisteme antiaeriene Patriot

Ministrul apărării naționale al României, Angel Tîlvăr, a participat, marți, 7 februarie, la recepționarea primelor patru sisteme antiaeriene Patriot.

„Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO, relatează sursa.

 Sistemele PATRIOT, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră. Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, a menționat ministrul într-un mesaj pe Facebook.

#România #apărare #sisteme

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button