Politică

România: Există o îngrijorare legitimă referitor la negocierile SUA-Rusia

Cum era de așteptat după spusele analiștilor, negocierile de la Geneva pentru detensionarea situației din estul Ucrainei nu au adus niciun rezultat concret.

Diplomații americani și ruși s-au așezat la masa tratativelor cu poziții inflexibile, nu au făcut concesii și singurul lucru convenit a fost să continue discuțiile în același format, transmite sursa.

Pe lângă runda abia încheiată, o întâlnire NATO-Rusia este prevăzută miercuri la Bruxelles, urmată de o reuniune, joi, la Viena, a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, pentru a-i include pe europeni, care se tem să nu fie marginalizaţi.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, subliniază importanța diplomației în acest context tensionat.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României: Există o îngrijorare legitimă din partea ţărilor aliate și, de asemenea, din partea României, cu privire la masarea de forțe ruse în proximitatea Ucrainei, a regiunii Mării Negre, care este substanțială, neprovocată şi nejustificată. De asemenea, vedem o serie de condiţii care au fost puse de către Rusia, care tind să modifice parametrii arhitecturii europene de securitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button