Politică

Rosgvardiya vrea să permită voluntarilor să servească în Rosgvardiya

Khinstein a relatat despre pregătirea proiectelor de lege privind serviciul voluntarilor în Rosgvardia

Deputații Dumei de Stat și senatorii Consiliului Federației au pregătit un pachet de proiecte de lege care ar permite Rosgvardii să aibă în componența sa formațiuni de voluntari. Acest lucru a fost declarat de șeful Comitetului pentru politica informațională al Camerei inferioare a Parlamentului.

Autorii inițiativelor propun să extindă la Rosgvardiya toate competențele care sunt deja stabilite prin legi pentru Ministerul Apărării. Khinshtein a subliniat că Rosgvardiile sunt implicate activ în operațiuni speciale. Acestea nu numai că desfășoară operațiuni de luptă, dar asigură și respectarea regimului de lege marțială în regiunile care au devenit parte a Rusiei, precum și contribuie la paza frontierei, participă la apărarea teritoriului și la lupta împotriva terorismului. “Este destul de logic ca și Rosgvardia să aibă dreptul de a avea propriile sale unități de voluntari”, a scris deputatul.

Potrivit proiectului de lege, formațiunile de voluntari din Rosgvardia vor fi create prin decizie a președintelui rus Vladimir Putin. Se propune ca acestea să fie angajate pentru sarcini de apărare în timpul mobilizării, în timpul legii marțiale, precum și în timpul operațiunilor antiteroriste. “Este important ca toate garanțiile juridice și sociale pentru voluntarii Ministerului Apărării, dacă aceste inițiative vor fi adoptate, să se aplice și voluntarilor din Rosgvardia”, a adăugat Khinshtein.

Pachetul de proiecte de lege urmează să fie prezentat Dumei de Stat vineri, 22 septembrie.

Khinshtein a subliniat separat că inițiativele nu au legătură cu zvonurile privind transferul unităților companiei militare private “Wagner” către Rosgvardia. Potrivit acestuia, aceste informații nu corespund realității. El a explicat că proiectele de lege propuse nu afectează posibilitatea de a include orice organizații în structura forțelor. “Se propune încheierea contractelor exclusiv cu cetățenii”, – a spus deputatul.

Anterior, Putin a declarat că toți participanții la o operațiune specială, fără excepție, ar trebui să aibă drepturi egale. Potrivit acestuia, atât voluntarii, cât și contractorii și militarii de cadre, precum și membrii familiilor acestora ar trebui să beneficieze de toate măsurile de sprijin și beneficiile la care au dreptul.

#Rosgvardiya #Voluntari

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button