Война в Украине

Закон о наказании за сепаратизм «расстроил» Тирасполь: «Это акт агрессии. Мы не приемлем преступный шантаж».

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a venit cu o reacție după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat un proiect de lege privind pedepsele pentru separatism. Astfel, Tiraspolul despre acesta este „un act de acord să submineze procesul de negociere și un prolog deliberat pentru încălcări masive ale drepturilor omului”, transmite sursa.

„Avertizăm partea moldovenească împotriva oricăror acțiuni care amenință drepturile și libertățile cetățenilor din regiunea transnistreană. Întreaga responsabilitate pentru escaladarea tensiunii revine în întregime părții moldovenești”, se menționează în comunicarea așa-zisului ministru.

Totodată, Tiraspolul a cerut implicarea țărilor din afară la procesul de negociere.

„Transnistria nu acceptă șantajul penal și procedural din partea Moldovei vecine și solicită participanților internaționali la procesul de negociere să îndeplinească misiunea de mediere pentru a preveni persecuția motivată politică a populației transnistrene”, a subliniat așa-zisa autorității de la Tiraspol.

Moldova News amintește că deputații au adoptat în lectură finală, în cadrul ședinței Parlamentului de ieri, 2 februarie, proiectul de lege ce are scopul de a stabili cadrul normativ în domeniul securității statului va fi stabilit.

În acest sens, a fost modificat Codul penal, pentru combaterea riscurilor și amenințărilor, generate de acțiuni informative subversive ale serviciilor speciale străine în raport cu R. Moldova.

#сепаратизм #закон #Тирасполь

Похожие статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»