Război în Ucraina

Rudele celor mobilizați din regiunea Moscovei s-au adresat lui Putin cu o cerere de returnare a militarilor din unitățile de asalt

Rudele celor mobilizați din regiunea Moscovei au înregistrat un mesaj video președintelui Vladimir Putin și ministrului Apărării Serghei Șoigu, în care au cerut să-și returneze fiii și soții din unitățile de asalt. Videoclipul a fost publicat de canalul telegram „Mobilizare. Știri”.

Potrivit femeilor, rudele lor au fost mobilizate în septembrie 2022. Următoarele trei luni au fost instruiți ca trăgători. La sfârșitul lunii decembrie, militarii au fost trimiși în zona de luptă, unde au așteptat încă două luni pentru arme. După aceea, spun apropiații, mobilizații au fost anunțați verbal că sunt acum infanterie de asalt, după care au fost transferați în prima linie, transmite sursa.

„Oamenii noștri mobilizați sunt aruncați ca carnea să asalteze zonele fortificate. Cinci oameni împotriva unei sute bine înarmate de inamic ”, au spus rudele militarilor. Ei au cerut, de asemenea, ca soldații să fie retrași din prima linie și dotați cu arme și muniție.

Anterior, pe rețea a apărut un mesaj video de la mobilizații din batalionul separat de artilerie obuzier 580. Ei au spus că au ajuns în RPD anexată pe 31 decembrie. La 1 martie, li s-a anunțat că au fost repartizați în Regimentul 114 de asalt infanterie. Pe 9 martie, primii 15 oameni au fost trimiși la asalt. În apelul lor, mobilizații i-au cerut lui Vladimir Putin „să înțeleagă această situație” și să-i recheme din prima linie.

În plus, mobilizații au cerut permisiunea de a furniza arme și muniție, care, potrivit acestora, se află în Boguchar, de unde li se refuză livrarea până la primirea unui ordin corespunzător din partea Statului Major.

La începutul lunii martie, The New York Times a scris că comandamentul rus trimitea în mod deliberat grupuri mici de soldați pentru a localiza pozițiile de tragere ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în ciuda pierderilor mari în rândul personalului militar.

În ultimele luni, oameni mobilizați din diferite regiuni ale Federației Ruse au înregistrat mesaje video. Militarii au spus că au fost înrolați în unități de asalt fără pregătire, după care au fost trimiși să asalteze pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei fără sprijin, comunicații și informații.

#mobilizați #Putin #cerere_de_returnare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button