Internaţional

Rusia a dat naștere unui răspuns la cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni UE

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat extinderea listei persoanelor a căror intrare în Rusia este interzisă, ca răspuns la cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Moscovei.

Acest lucru se precizează într-o declarație de pe site-ul Ministerului de Externe rus, transmite European Pravda.

Ministerul rus de Externe a spus că, ca răspuns la „pașii neprietenosi”, a extins „lista reprezentanților instituțiilor europene și ai statelor membre ale UE” cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul rus.

Ministerul rus de Externe nu a oferit o listă completă, dar a spus că include reprezentanți ai țărilor UE și angajați ai instituțiilor Uniunii Europene care promovează asistența militară Ucrainei și „procesează oficiali ruși” pentru încălcarea dreptului internațional.

„Lista de oprire” corespunzătoare rusă include și reprezentanți ai Consiliului Europei, membri ai adunărilor legislative ale țărilor Uniunii Europene și delegații naționale la APCE, care „ștampilează” sistematic declarațiile agresive împotriva Federației Ruse”, au menționat aceștia.

Să reamintim că luni, 24 iunie, Consiliul UE a adoptat cel de-al 14-lea pachet de măsuri restrictive economice și individuale împotriva Federației Ruse, care pentru prima dată de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia prevede sancțiuni împotriva gazului rusesc.

Potrivit informațiilor din presă, guvernul ungar a fost de acord cu cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni UE, care include limitarea livrărilor de gaz lichefiat rusesc, în schimbul faptului că nicio măsură actuală sau viitoare nu va amenința punerea în aplicare a proiectului centralei nucleare Paks II.

#UE #Rusia #sancțiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button