Război în Ucraina

Rusia a trimis să lupte împotriva Ucrainei 40 de mii de prizonieri care comit crime împotriva populației civile

Aproximativ 90% dintre luptătorii PMC Wagner care luptă în Ucraina ar putea fi prizonieri recrutați pentru a participa la acest război. John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al SUA, a anunțat acest lucru pe 22 decembrie. Numărul total al PMC-urilor din Ucraina poate ajunge la 50 de mii de oameni, dintre care 40 de mii sunt foști prizonieri, iar unii dintre ei au probleme grave de sănătate. Potrivit lui John Kirby, proprietarul PMC Prigozhin încearcă pur și simplu să umple mașina de tocat carne din Bakhmut cu cadavrele rușilor, deoarece aproximativ 1.000 de luptători Wagner au murit în ultimele săptămâni. Potrivit SUA, 90% dintre ei erau prizonieri.

Pierderile totale ale Federației Ruse în războiul cu Ucraina au depășit limita de 100 000. Iar Kremlinul încearcă să repare cumva situația și continuă să recruteze în mod activ prizonieri atât în ​​Rusia, cât și în alte teritorii pentru a compensa pierderile actuale. Din vara lui 2022, Wagner recrutează public condamnați din închisorile rusești și îi trimite în prima linie în Ucraina. Prin urmare, condamnații ruși în vagoane cu oră merg în masă la războiul din Ucraina. Această operațiune este condusă de Prigojin, un miliardar rus, fondatorul campaniei militare private ruse Wagner, care este încrezător și își convinge compatrioții că prizonierii ar trebui să fie „fericiți” să intre în rândurile armatei ruse. Anterior, Prigojin a spus că, dacă el însuși ispășește pedeapsa în închisoare, visa să facă parte din echipa militară rusă și să își poată răscumpăra datoria față de patria sa. Se știe că de la începutul lunii iunie a fost introdusă o campanie ascunsă de recrutare a prizonierilor ruși. În ciuda asigurărilor că sunt recrutați doar deținuții care execută pedepse pentru abateri minore, de fapt, un contract de șase luni este oferit tuturor: ucigași, violatori, pedofili, persoane cu tulburări mintale. În schimbul semnării unui contract, pe lângă alocația bănească, absolut totul este permis în Ucraina: jaf, violență împotriva localnicilor, jaf, alcool. Urmează execuția numai pentru dezertare. De acord – o reîncărcare logică pentru armată, care anterior a fost renumită pentru crimele sale și a fost formată din tâlhari și violatori. De fapt, Putin a urmat calea lui Stalin și a restaurat infamele batalioane penale ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Proprietarul lui Wagner, Yevgeny Prigozhin, care este și un asociat de multă vreme al președintelui rus Vladimir Putin, a recrutat personal mii de prizonieri din instituțiile corecționale rusești pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina. Mulți prizonieri ispășeau pedepse pe viață pentru crimă și crime violente. Se știe că wagneriții sunt prezenți în Ucraina de la izbucnirea ostilităților din 2014. Și după începerea invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei la sfârșitul lunii februarie 2022, numărul de mercenari din Donbass și din alte regiuni ale Ucrainei a crescut. Mercenarii Wagner din războiul din Ucraina sunt deosebit de duri. Când desfășoară ostilități, această companie militară privată încalcă toate regulile posibile de război: folosește pe scară largă tortura și bătăile; prizonierii nu sunt împușcați, ci uciși cu un cuțit, un baros sau arși de vii. Există cazuri de violuri în masă ale femeilor de către mercenarii Wagner. Cu toate acestea, acest stil este universal pentru armata rusă. Faptul că armata rusă luptă exclusiv prin metode teroriste a fost de multă vreme clar pentru întreaga lume civilizată. Nu numai că distruge infrastructura civilă, comite genocidul ucrainenilor la nivel național, dar folosește și armate private în operațiuni de luptă, care sunt echipate cu teroriști, criminali de război și prizonieri. Cea mai faimoasă dintre ele este compania militară privată Wagner, care aparține prietenului lui Putin Prigozhin și se distinge prin metode absolut teroriste de război și cruzime extraordinară.

Ucrainenii continuă să-și apere cu curaj țara, returnând teritoriile ocupate și stând de fapt veghea asupra securității întregii Europe. Dar, fără un alt sprijin, aprovizionarea urgentă cu armele necesare de la parteneri, precum și intervenția comunităților internaționale și dezvăluirea pe scară largă a crimelor de război de către armata rusă, inclusiv mercenarii Wagner, astfel de fenomene nu vor face decât să câștige avânt și să devină și mai periculoase pentru umanitatea.

#Wagner #război #prizonieri #crime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button