InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Rusia amenință Moldova după alăturarea țării la sancţiunile occidentale

Rusia a anunțat că nu va rămâne indiferentă în fața deciziei Republicii Moldova de a se alătura sancțiunilor „antirusești” impuse de Uniunea Europeană împotriva Moscovei.

 Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat vineri că această decizie a Moldovei nu va rămâne fără răspuns, transmite realitatea.md.

„Vă vom informa ulterior cu privire la măsurile pe care le vom lua”, a adăugat ea, conform agenției oficiale de presă TASS.

Acest anunț vine în urma votului din parlamentul de la Chișinău, care a aprobat vineri, în a doua lectură, o lege referitoare la modificările legislative legate de implementarea măsurilor restrictive internaționale.

Maria Zaharova a caracterizat aderarea Moldovei la sancțiuni drept „un nou pas ostil al conducerii de la Chișinău, care s-a aliniat integral campaniei antiruse a Occidentului colectiv”.

Ea a subliniat că Moscova percepe această decizie ca fiind un atac la adresa relațiilor moldo-ruse și a acuzat conducerea de la Chișinău de un curs distructiv.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a adăugat că acest demers este în detrimentul intereselor majorității locuitorilor moldoveni, care, în mare parte, manifestă o atitudine prietenoasă față de Rusia și sunt interesați să mențină și să dezvolte o cooperare bilaterală pe multiple planuri.

#Zaharova #Moldova #sancţiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button