Internaţional

Rusia anunță că se pregătește de bomardamente asupra Kievului

Ministerul rus al Apărării a avertizat marți, 1 martie, că se pregătește să bombardeze mai multe zone din Kiev și cere populației să își părăsească locuințele, dacă sunt în preajma acestora, scrie BBC.

Într-un comunicat transmis de agenția oficială TASS, ministerul vorbește de „atacuri de înaltă precizie” care ar urma să vizeze „centrele tehnologice ale serviciilor secrete ucrainene”, transmite sursa.

Cere „tuturor celor care locuiesc în apropierea centrelor SBU și a nodurilor de rețea [de comunicații] din Kiev să-și părăsească casele”, scrie tass.

La un sfert de oră după acest comunicat al rușilor, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că amenințarea în sine este parte din “războiul psihologic purtat de Rusia” cu rolul de a speria populația.

Inițial, Federația Rusă nu a admis că ar putea ținti zone civile, pretinzând că “operațiunea sa specială” vizează doar infrastructura militară a Ucrainei.

Deja numeroase zone civile au fost intens bombardate, așa cum s-a întâmplat ieri și astăzi la Harkov. Atacul de ieri s-a făcut cu rachete Grad, care au o precizie foarte slabă.

#război #Ucraina #Kiev #bombordamente

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button