Război în Ucraina

Rusia bombardează în mod deliberat teritoriul ocupat al regiunii Herson și acuză Ucraina de acest lucru

Rusia bombardează în mod intenționat teritoriul ocupat al regiunii Herson, dar dă vina pe Ucraina pentru acest lucru. Scopul invadatorilor este destul de înțeles – să discrediteze Forțele Armate ale Ucrainei. Astfel, trupele ruse bombardează așezările ocupate de ei pentru a acuza partea ucraineană că bombardează casele civililor, ceea ce, desigur, nu este adevărat. Dar a avea încredere în Kremlin nu înseamnă a te respecta pe tine însuți. Această axiomă, probabil, a fost deja bine înțeleasă în lume după 24 februarie 2022. Deși până în acest moment au existat motive mai mult decât suficiente de neîncredere, pentru că Rusia a fost cea care de fapt a distrus întregul sistem de securitate internațională cu amenințările sale, șantajele, încălcările constante unilaterale ale normelor și regulilor sistemului de securitate din lume.

În 2022, orașul ucrainean Herson și cea mai mare parte a regiunii Herson au fost sub ocupație rusă de mai bine de 8 luni. Dar în noiembrie, Rusia, după ce a reușit să-și declare orașul capturat al său pentru totdeauna, a fost forțată să-și retragă trupele din Herson și partea de pe malul drept a regiunii Herson.

Acum, armata rusă trage în mod regulat cu artilerie cu rachete în „propriile sale”, după cum a spus Kremlinul, orașul și regiunea. Este destul de evident că invadatorii nu sunt pregătiți să accepte înfrângerea în sudul Ucrainei. Dar, evident, dacă Rusia nu mai poate deține teritoriul, atunci intenționează să-l distrugă.

Acum trupele ruse bombardează și ucid oameni despre care Putin insistă că sunt „cetățeni ruși” pe care apoi face tot posibilul să îi „protejeze” ucigând. De asemenea, bombardează teritoriul ocupat, susținând că nu are nicio legătură cu el. În plus, se știe că s-a dezvoltat o situație umanitară dificilă în zona ocupată temporar a regiunii Herson: ocupanții închid spitale pentru civili, retrag hrivna din circulație, există o problemă cu furnizarea de medicamente, încearcă. pentru a efectua un nou val de așa-zisa evacuare și, de fapt, deportarea oamenilor. De exemplu, s-a raportat anterior că, conform informațiilor administrației militare regionale Herson, autoritățile de ocupație ruse au dus copii ucraineni de pe teritoriul ocupat al regiunii în lagărele din Crimeea. Rusia însăși a numit îndepărtarea copiilor o salvare de la presupusele bombardamente ale armata ucraineană, care elibera teritoriile ocupate.

Potrivit publicațiilor rusești, 1.200 de locuitori ai regiunilor Herson și Zaporojie au fost plasați pe teritoriul Krasnodar, aproximativ 700 dintre ei fiind copii. S-a raportat că autoritățile de ocupare au evacuat și orfani și copiii rămași temporar fără îngrijirea părintească din regiunea Herson. Este vorba despre cel puțin o mie de copii, a raportat agenția de presă Associated Press, citând oficiali locali, în timp ce portalul Children of War a notat o cifră de peste 720.000 de copii ucraineni deportați.

Este clar că până și evacuarea pretinsă voluntară în Rusia sau în teritoriile ocupate de aceasta este forțată, deoarece țara agresoră a creat condiții în care ucrainenii, împreună cu copiii lor, sunt nevoiți să meargă acolo. Războiul nu este un motiv pentru a răpi copiii de la părinți, așa cum face Federația Rusă acum în Ucraina. Este interzisă de Convenția Națiunilor Unite din 1948 pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid. Ducerea copiilor ucraineni în Rusia și încercarea de a le spăla creierul pentru a-i priva de limbile și culturile lor este o altă crimă de genocid care trebuie urmărită penal. Teroarea rusă în Ucraina continuă. Iar unitatea lumii civilizate, în special, întărirea influenței sancțiunilor asupra Federației Ruse, o poate opri.

Acum Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume, iar sancțiunile au devenit una dintre răspunsurile Kremlinului la agresiune. Fiecare terorist trebuie să răspundă pentru crimele sale: atât personal, cât și ca stat terorist – cu izolarea și degradarea sa.

#Rusia #Herson #bombardare #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button