Rusia cheltuiește sume colosale și cantități de rachete pentru atacuri masive cu rachete asupra infrastructurii critice care nu aduc rezultatul dorit – motivația ucrainenilor de a-și apăra casa de ruși și lipsa de dorință de a negocia un „armistiu” cu aceștia crește. Lansând în mod regulat o medie de 100 de rachete, Rusia și-a epuizat în mod semnificativ stocurile în ultima lună și jumătate și, fiind nepregătită pentru un război atât de prelungit, este forțată să caute sprijin de la puținii săi parteneri.
Potrivit resurselor de urmărire a zborurilor, doar în ultima săptămână, aeronava AN-124 a companiei ruse Volga-Dnepr a efectuat aproximativ 10 zboruri către China. În mod remarcabil, piloții nu pornesc întotdeauna transponderele, probabil în încercarea de a ascunde numărul de zboruri. Totuși, activitatea suspectă a aeronavelor rusești a fost observată și în China și, potrivit rapoartelor locale, rușii sosesc pentru asistență militară: echipament, armătură, îmbrăcăminte.
Zborurile rușilor pentru haine și echipamente demonstrează nivelul real de pregătire al complexului militar-industrial rus pentru un război de lungă durată. Rusia nu poate face lucruri de bază pentru soldații săi și este forțată să le cumpere din alte țări. Același lucru este valabil și pentru arme: în ciuda faptului că uzinele de apărare au trecut la un mod de operare non-stop, uneori pur și simplu nu există nimeni care să lucreze pentru ele. Rusia rezolvă parțial această problemă folosind prizonieri, în special, la uzina Uralvagonzavod din Nijni Tagil. Dar acest lucru clar nu este suficient pentru ca Rusia să continue să ducă un război agresiv și, prin urmare, autoritățile ruse caută sprijin de la „prietenii” lor.
Belarus, Iran și, probabil, China și Coreea de Nord sprijină Rusia în desfășurarea războiului furnizându-i arme și, în cazul Belarusului, furnizând teritoriul lor pentru invazie și bombardamente. Țările care oferă asistență militară Rusiei devin de fapt exact aceiași agresori. Un prim exemplu este Iranul, care furnizează Rusiei rachete și atacă UAV-uri pe care forțele ruse le folosesc pentru a lovi infrastructura critică, comitând crime de război.
În ciuda convingerii autoproclamatului președinte belarus Lukașenka că țara sa nu ia parte la război, faptele dovedesc contrariul. Teritoriul Belarusului a fost folosit pentru invazia din februarie, aerodromurile din Belarus sunt încă folosite activ de aeronavele rusești pentru lansarea de atacuri cu rachete asupra Ucrainei. Arsenalele din Belarus și capacitățile complexului militar-industrial au intrat de fapt sub controlul Federației Ruse, precum și o parte din personalul forțelor armate ale Belarusului inclus în gruparea generală de trupe.
De asemenea, este posibil ca aeronava AN-124, care zboară regulat către China, să livreze rachete A200 și A300 pentru lansatoarele de rachete Belarus Polonaise, pe care Rusia intenționează să le folosească pentru bombardarea Ucrainei. Deși China urmărește să mențină o poziție neutră în războiul ruso-ucrainean, în același timp, activitatea suspectă a aeronavelor de marfă rusești și transponderele oprite pe acestea pot indica faptul că, pe lângă echipamente și îmbrăcăminte, poate exista și încărcătură în interior. aceste avioane, scopul cărora China ar dori să-l ascundă.
Furnizarea de arme și bunuri cu dublă utilizare către Federația Rusă este de fapt complicitate la război și comiterea de crime de război de către Rusia împotriva Ucrainei și a poporului său. Orice sprijin militar pentru Rusia ar trebui să fie strict pedepsit, în special sub formă de sancțiuni, deoarece în acest caz, riscurile pentru economie vor fi mult mai puternice decât beneficiile din vânzarea de arme către Federația Rusă. Sancțiunile împotriva Iranului încetinesc deja furnizarea de arme ofensive către Rusia. Întărirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse și a furnizorilor săi de arme este soluția care va ajuta la privarea Rusiei de resursele necesare pentru a continua războiul, ceea ce înseamnă că va duce la creșterea securității în Europa.