Război în Ucraina

„Sirena”: prizonierii ucraineni au fost duși în zece colonii din Rusia. Ar putea fi mii de oameni.

În timpul retragerii din regiunea Herson din Ucraina, armata rusă a dus prizonieri ucraineni în zece colonii de pe teritoriul rus. Acest lucru este raportat de publicarea echipei lui Alexei Navalny „Sirena”, referindu-se la propriile sale date și informații din proiectele „Rus Sedentar” și Gulagu.net.

Rudele prizonierilor ucraineni, cu care a vorbit Sirena, au spus că în luna mai prizonierii din coloniile din regiunile Herson și Mykolaiv au fost duși la IK-7 din Staraya Zburyevka (la 50 de kilometri de Herson). Cu două săptămâni înainte de retragerea trupelor ruse din Herson în noiembrie, armata rusă a început să transporte prizonieri în coloniile din Rusia, transmite sursa.

Rudele prizonierilor i-au spus Sirenei că au înființat inițial trei colonii rusești în teritoriul Krasnodar și în regiunea Volgograd, unde au luat aproximativ 2.500 de cetățeni ucraineni.

Activiștii pentru drepturile omului au mai aflat că în regiunea Vladimir au apărut prizonieri ucraineni. Sirena a publicat o hartă pe care au marcat zece colonii, unde, probabil, au fost duși prizonierii. Cele mai multe dintre ele sunt situate pe teritoriul Krasnodar. Activiștii pentru drepturile omului au primit mai multe rapoarte că într-o lună intenționează să înceapă să distribuie ucraineni în alte colonii din Rusia.

Șeful Gulagu.net, Volodymyr Osechkin, a spus că prizonierii ucraineni care sosesc în coloniile rusești sunt tratați cu cruzime, iar împotriva lor sunt folosite pistoale paralizante. Potrivit acestuia, departamentul cu destinație specială a Serviciului Federal de Penitenciare lucrează cu ucrainenii, iar aceștia sunt izolați de prizonierii ruși.

La începutul lunii noiembrie, „Agenția” a raportat că prizonierii din coloniile corecționale din regiunile Belgorod și Rostov de la granița cu Ucraina au început să fie transferați în colonii din alte regiuni ale Rusiei. Această publicație a fost spusă de trei avocați ai căror clienți execută pedepse în apropierea graniței.

După retragerea trupelor ruse din Herson, șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klymenko, a declarat că armata rusă a eliberat 457 de prizonieri din arestul preventiv din Herson în timpul retragerii. Potrivit acestuia, până la 15 noiembrie au fost reținuți 166 de prizonieri.

#prizonierii_ucraineni #colonii_din_Rusia #Herson #Alexei_Navalny

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button