Război în Ucraina

Rusia cheltuie 300 de milioane de dolari pe zi în războiul din Ucraina, în timp ce cetățenii ruși suferă de sărăcie

Rusia a cheltuit mai mult de 300 de milioane de dolari pe zi pentru apărare luna trecută, în timp ce invazia Ucrainei continuă să stagneze, potrivit datelor Ministerului de Finanțe de la Moscova, scrie The Moscow Times.

Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei sunt de peste două ori mai mari decât dinainte de război, transmite sursa.

Cheltuielile de apărare au crescut în fiecare lună de când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la șfârșitul lunii februarie, în timp ce forțele armate ruse au eșuat să asigure o victorie rapidă și s-au mulțumit cu strategia capturării teritoriilor din est.

Dacă în februarie cheltuielile pentru apărare totalizau 369 de miliarde de ruble (5,4 miliarde de dolari), în martie s-au ridicat la 450 de miliarde de ruble (6,6 miliarde de dolari), potrivit datelor ministerului, raportate prima dată de către ziarul The Moscow Times, varianta în limba rusă.

Luna aprilie a fost de departe cea mai scumpă lună, cu 628 de miliarde de ruble cheltuite pentru apărare (9,2 miliarde de dolari), adică 21 de miliarde de ruble, echivalentul a 308 milioane de dolari, pe zi.

În luna aprilie 2022, cheltuielile de apărare ale Rusiei au fost mai mult decât dublul perioadei de dinainte de război – cu 233 de miliarde de ruble (3,4 miliarde de dolari) cheltuiți în ianuarie 2022.

În aprilie 2021, cheltuielile de apărare au totalizat 275 de miliarde de ruble.

Între ianuarie și sfârșitul lui aprilie 2022, 1.681 de trilioane de ruble (24,6 miliarde de dolari) din bugetul Rusiei au fost alocate pentru cheltuieli militare.

Suma este de trei ori mai mare decât cea cheltuită pentru educație, mai mult decât dublu față de cea cheltuită pentru sănătate și de zece ori mai mare decât cea cheltuită pentru conservarea și managementul mediului.

#război #Rusia #cheltuieli

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button