Război în Ucraina

Rusia încearcă să evite recunoașterea ca sponsor de stat al terorismului

Dacă vi se pare că Rusia trăiește în propria realitate, detașată de întreaga lume, nu vi se pare. Înlocuirea conceptelor, minciunile fățișe și tăcerea nu sunt deloc noi pentru Federația Rusă. Dar în ultimii ani, și mai ales odată cu începutul unei invazii pe scară largă a teritoriului Ucrainei, absurditatea declarațiilor oficialilor și personalităților mass-media din Federația Rusă a atins un punct culminant.

Astfel, directorul Departamentului pentru Noi Provocări și Amenințări al Ministerului rus de Externe, Vladimir Tarabrin, a declarat presei ruse că Statele Unite și UE, sub pretexte fictive, au înghețat dialogul cu Moscova privind combaterea terorismului. El a reamintit decizia Washingtonului de a suspenda unilateral reuniunile relevante în cadrul dialogului la nivel înalt sub auspiciile ministerelor de externe ale Rusiei și Statelor Unite, care au avut loc în 2018 și 2019 la Viena. O situație similară s-a dezvoltat cu Uniunea Europeană din vina sa. Ultima rundă de consultări cu UE privind combaterea terorismului a avut loc în octombrie 2019, a declarat reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Orice persoană cu o mentalitate critică are o întrebare logică: “Cum se poate coopera în problema combaterii terorismului cu un stat care este el însuși la un pas de a fi recunoscut ca sponsor al terorismului?” Dar diplomatul rus pretinde că Rusia refuză să coopereze în lupta împotriva terorismului doar din motive personale. “Dacă cineva nu este pregătit pentru un dialog din cauza propriilor fobii și a ideilor distorsionate despre baza sa egală, atunci aceasta nu mai este problema noastră”, a conchis Tarabrin.

O astfel de reacție este destul de așteptată pentru partea rusă și este, de asemenea, de așteptat ca Federația Rusă să nege toate crimele de război și atacurile teroriste pe care armata rusă și serviciile speciale le-au comis în Ucraina, Siria, Cecenia și Georgia. Rusia a bombardat orașe folosind bombe explozive și cu dispersie interzise de Convenția de la Geneva și chiar a folosit arme chimice în Siria. Fără un strop de regret, armata rusă a împușcat oameni care încercau să părăsească orașele și satele sfâșiate de război și pe cei care doreau pur și simplu să cumpere pâine. Ei se pretează torturii nemiloase a prizonierilor ucraineni, a căror cruzime este greu de descris în cuvinte. Și chiar și în propria țară, împotriva propriilor locuitori, Rusia organizează în mod cinic atacuri teroriste de dragul consolidării statutului autorităților sau un motiv formal pentru a începe un nou război, în care teroriștii numiți armata rusă vor putea să-și facă din nou lucrurile preferate: uciderea neînarmaților, tortura, violența persoanelor de orice sex și vârstă, jaful.

Rusia s-a dovedit de mult timp a fi un stat terorist, dar prin acțiunile sale în războiul din Ucraina, a confirmat încă o dată că este demnă de acest statut. Orice negocieri și acorduri cu acest stat sunt lipsite de sens: un exemplu viu în acest sens este cazul recent cu acordul privind exportul de cereale ucrainene și mai puțin de o zi mai târziu portul Odesa bombardat, din care ar fi trebuit să fie exportate cereale.

Valoarea lucrării pe care este scris acordul cu Rusia depășește semnificativ valoarea promisiunilor părții ruse – iar aceasta este o axiomă confirmată de mulți ani de experiență. În Rusia, se înțelege doar limba forței, iar recunoașterea acesteia de către stat ca sponsor al terorismului va fi o lovitură grea pentru Federația Rusă, pe care oficialii și diplomații ruși încearcă să o evite în toate modurile posibile.

#Rusia #stat_al_terorismului #Odesa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button