Război în Ucraina

Rusia menţine în Marea Neagră trei nave înarmate cu 20 de rachete Kalibr

Serviciul de presă al Forțelor Navale Ucrainene raportează că Rusia menţine în Marea Neagră trei nave înarmate cu 20 de rachete Kalibr, potrivit agenției Ukrinform.net.

În plus, în Marea Azov, inamicul continuă să controleze comunicațiile maritime, menținând până la trei nave și ambarcațiuni în stare de alertă, iar în Marea Mediterană – cinci transportatoare de rachete de croazieră Kalibr, citează Rador, transmite sursa.

Forțele Navale Ucrainene mai menţionează că, în cursul zilei anterioare, canalul de transport maritim Kerci-Enikale (strâmtoarea Kerci, n.r.) a fost traversat, în interesul Federației Ruse, de 30 de nave spre Marea Azov, dintre care opt se deplasau dinspre Strâmtoarea Bosfor şi 38 de nave în Marea Neagră, dintre care șase au continuat să se îndrepte spre Strâmtoarea Bosfor.

Militarii ucraineni au constatat că Rusia continuă să încalce Convenţia internaţională din 1974 pentru ocrotirea vieţii omeneşti pe mare (SOLAS) prin oprirea sistemelor de identificare automată (AIS) a navelor civile în Marea Azov.

#Rusia #Marea_Neagră #nave_înarmate #20_de_rachete_Kalibr

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button