Politică

„Rusia nu are probleme cu aceste state”. Putin comentează deciziile Suediei și Finlandei de a adera la NATO

Extinderea NATO după aderarea la Alianță a Suediei și Finlandei nu reprezintă o amenințare directă pentru Federația Rusă. Cel puțin așa declara președintele Vladimir Putin, transmite sursa.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui summit care se desfășoară la Moscova, conform TASS. Potrivit lui, însă, extinderea infrastructurii militare pe aceste teritorii vor crea amenințări.

„În ceea ce privește extinderea NATO, inclusiv prin noi membri ai alianței – Finlanda, Suedia, Rusia nu are probleme cu aceste state. Prin urmare, extinderea prin aderarea acestor țări nu reprezintă o amenințare directă pentru Rusia. Extinderea infrastructurii militare pe acest teritoriu, Finlanda și Suedia, va provoca sigur răspunsul nostru. Vom vedea ce va reprezenta baza amenințărilor care vor fi create pentru noi”, a spus liderul de la Kremlin.

În același timp, Putin a acuzat NATO de „politică expansionistă nesfârșită”. Conform lui, Alianța ar încerca „să se implice din ce în ce mai activ în problemele internaționale și să controleze situația internațională din punct de vedere al securității”.

Suedia și Finlanda au anunțat la mijloc de mai că vor depune cereri de aderare la Rusia, după mai multe săptămâni în care subiectul a fost analizat. Anterior, Dmitrii Medvedev susținea că deciziile vor crea „noi dușmani ai Rusiei”.

#NATO_aderare #Finlanda #Suedia #Rusia #Vladimir_Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button