Internaţional

Rusia se pregătește să se implice în alegerile pentru Parlamentul European

Donald Tusk, prim-ministrul Poloniei, a avertizat că Rusia se pregătește să se implice în alegerile pentru Parlamentul European, cu accent pe amenințările care vizează țara sa. El a subliniat că, pe lângă Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și, într-o măsură mai mică, Finlanda sunt printre cele mai expuse țări la riscul de ingerință, scrie sursa.

„Am adus în atenție, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Uniunii Europene, că Rusia se pregătește pentru diverse forme de interferențe în procesul electoral înaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Aceasta nu este prima dată când se întâmplă așa ceva, dar de fiecare dată, amploarea amenințării devine tot mai mare și mai îngrijorătoare”, a declarat Tusk într-o ședință de guvern.

El a menționat că, pe baza informațiilor provenite de la surse aliate și din Polonia, aceste țări – Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și, într-o măsură mai redusă, Finlanda – se confruntă cu cel mai mare risc de interferențe și acțiuni directe din partea Moscovei.

#alegeri #UE #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button