Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Rusia și războiul global: jocul cu metode alunecoase împotriva Ucrainei și Occidentului

În ultimele luni s-a înregistrat o creștere puternică a activității de propagandă rusă, al cărei scop este să submineze spiritul Ucrainei și să forțeze Occidentul să renunțe la sprijinul său pentru țară.

Mașina de propagandă rusă funcționează la capacitate maximă, utilizând toate resursele disponibile. Putin amenință cu un război nesfârșit, care, în absența unei pauze tactice în Ucraina, s-ar putea răspândi în Europa, provocând prăbușirea acestuia.

Mulți factori pot indica o creștere radicală a influenței propagandei ruse în Occident, care și-a concentrat eforturile pe a cere un declin și încetarea sprijinului pentru Ucraina. Acesta este ceea ce aduce la putere într-un număr de țări lideri sau politicieni pro-ruși la nivel municipal, într-un fel sau altul implicați în legături cu Federația Rusă. În plus, Rusia folosește în mod activ migranții pentru presiuni hibride asupra Finlandei, o țară care a fost una dintre primele care a ajutat Ucraina oferind asistență umanitară și militară și, de asemenea, a aderat la NATO, temându-se de agresiunea rusă. Rusia este, de asemenea, implicată în blocaje constante ale granițelor de către Polonia și Slovacia.

Planurile de ocupare și distrugere a Ucrainei rămân neschimbate, dar armata rusă nu are resursele necesare pentru o acțiune eficientă. Pauza tactică devine importantă pentru Putin, care este îngrijorat de lipsa succesului în atacuri.

Semnalele din Occident indică un angajament neclintit de a sprijini Ucraina, care este o problemă existențială pentru Europa. În paralel, Rusia face tot posibilul pentru a opri acest sprijin, subliniind corectitudinea cursului Occidentului pentru a asigura pacea.

Problema alocării a 50 de miliarde de euro și amânării rambursării obligațiilor indică disponibilitatea Uniunii Europene de a sprijini Ucraina. De asemenea, Congresul SUA are în vedere o posibilă asistență financiară.

Chiar dacă armata rusă nu a avut prea mult succes pe front, capacitatea lui Putin de a reechipa ar putea deschide un nou front. Occidentul se confruntă cu o dilemă – aplicarea articolului 5 al NATO sau acordarea Rusiei control asupra anumitor teritorii.

Este posibil să evităm un război major și prăbușirea Europei doar dacă ne reconsiderăm abordarea amenințărilor din partea Federației Ruse. Reechiparea și modernizarea completă a armatelor NATO și sprijinul cuprinzător pentru Ucraina vor fi elemente cheie ale strategiei Occidentului de a preveni un război major cu Rusia și de a menține stabilitatea în regiune.

#războiul_global #Ucraina #Occident

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button