Război în Ucraina

Rușii distrug întregi  zone rezidențiale în orașele ucrainene

Situația din regiunile Donețk și Lugansk este extrem de dificilă, armata rusă bombardează aproape continuu orașe utilizând Uragan MLRS și, de asemenea, lansează lovituri cu rachete, în urma cărora populația civilă moare în masă, iar casele devin nelocuibile.

În Severodonetsk situația este extrem de agravată. Atacul asupra orașului durează de câteva zile la rând. Există lovituri în obiectele uzinei chimice „Azot” din Severodonetsk și a fabricii „Fibră de sticlă”. Podul, sediul Serviciului regional de urgență de stat și satele din apropiere, Sinetsky și Pavlograd din regiunea Luhansk, au fost distruse. Din cauza bombardamentelor puternice, este practic imposibil să ajungi la răniți și la morți.

Consecințele unui atac cu rachete asupra Dobropolye, regiunea Donețk. De sub dărâmăturile uneia dintre cele peste 20 de case distruse, salvatorii au scos cadavrul unui om mort. Se observă că, pe lângă clădirile de locuit, au fost avariate garaje, mașini, linii electrice.

De asemenea, inamicul a tras în regiunea Sumy din tunuri și mortiere autopropulsate. Pe la ora 12 noaptea, invadatorii au tras cu mortare în comunitatea Znob-Novgorod. S-au produs 11 explozii. A fost avariat preliminar un obiect al infrastructurii civile. Tot la ora 5:30, inamicul a început să bombardeze comunitatea, 21 de lovituri din mai multe lansatoare de rachete și tunuri autopropulsate. După ora 05:30, artileria a bombardat teritoriul comunității Krasnopol.

O femeie de 35 de ani a murit în urma bombardării satului Pechenegy din regiunea Harkiv, copilul ei de 3 luni a fost rănit. În satul Malinovka, un băiat de 11 ani și o fată de 17 ani au fost răniți. Două persoane au fost rănite în satul Jukovski și în satul Zavgorodnee. În regiunea Harkov, din cauza loviturii a patru rachete rusești, a izbucnit un incendiu în depozite, mai multe camioane au luat foc.

Ca urmare a bombardării comunității Zelenodolsk din regiunea Dnepropetrovsk, o femeie a decedat. Cadavrul ei a fost găsit în această dimineață lângă casa sa de la țară. Acesta este al treilea deces din cauza loviturilor cu rachete inamice din ultima săptămână. Inamicul bombardează comunitățile din districtele Krivoy Rog și Sinelnikovsky în fiecare zi.

În urma unui atac cu rachetă asupra Zolociv, regiunea Lviv, șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Fragmente de rachetă au căzut pe o fabrică de cărămidă. Medicii evaluează starea victimelor ca fiind ușoară spre moderată. Racheta a fost lansată din direcția sud-est.

#zone rezidențiale #distrugere #Uragan #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button