Război în Ucraina

Pe Piața Palatului a fost demontată o instalație despre Mariupol, pe care scria „Ucigași, l-ați bombardat”

La Sankt Petersburg, în Piața Palatului, o instalație în formă de două inimi despre înfrățirea orașului cu Mariupol a fost parțial demontată după ce pe ea au scris cu vopsea neagră „Ucigași, l-ai bombardat. Iuda”, transmite sursa.

Muncitorii din piață au declarat pentru „Бумага” că instalația, instalată pe 12 decembrie, va rămâne neacoperită până când va fi curățată de inscripții.

Potrivit corespondentului, în timpul demontării, un tânăr s-a apropiat de muncitori și a spus că cuvântul Mariupol a fost scris greșit: în loc de „и”, după părerea lui, ar trebui să fie „i”.

„Фонатка” scrie că inscripția de pe instalație a fost făcută de o fată de 16 ani. Împotriva ei a fost întocmit un protocol administrativ (sub care articol, nu este specificat).

La 1 iunie s-a anunțat că Sankt Petersburg și Mariupol au devenit orașe frați. Acordul corespunzător a fost semnat de guvernatorul Sankt-Petersburgului Alexander Beglov și Konstantin Ivașcenko, care în aprilie a fost numit primar al Mariupolului ocupat de autoritățile autoproclamatei DNR. Beglov a declarat că autoritățile din Sankt Petersburg vor ajuta la restaurarea Mariupolului, în special, vor restaura Teatrul Dramatic distrus, unde civili au fost uciși în timpul bombardamentelor.

#Sankt_Petersburg #Mariupol #instalație #demontare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button